Bliv klogere på ost
Det er nu engang sjovere at spise ost, når man kender lidt til osten.
I dette osteleksikon kan du finde viden om de forskellige ostetyper og -kategorier. Læs og blive klogere – mangler der en ostetype, er du altid velkommen til at skrive til mig!
Denne side er under opbygning, så hav tålmodighed med mig, hvis der mangler et link 🙂
God fornøjelse!
Andre har også spurgt om…
Det korte svar er 300 km. Men vil du vide mere om forskellene (og lighederne) mellem de to hvidskimmeloste, har jeg blogget om det lige her.
Osterester er fantastiske smagsgivere i madlavning. Kig på osten som et krydderi, der kan tilføre en ret umami, fylde, cremethed eller andet afhængig af, hvilken osterest, du har.
Find inspiration til måder at bruge ost i mad her.
Ja, så længe der er tale om en fast/hård ost (med lavt vandindhold). Skær ca. 1 cm fra omkring skimmelpletten og nyd roligt resten af osten.
Er der tale om en friskost eller en blød ost (med højt vandindhold), er du derimod nødt til at kassere osten.
Fra blåskimmelkultur, som tilsættes den flydende mælk. Skimmelkulturen kan kun vokse, når den er i kontakt med luft. Derfor prikker man ostene med store nåle, så luft trænger ind i osten, og blåskimmel vokser frem.
Der findes mange varianter af blåskimmelkultur, der giver forskellig smag og udseende i osten, men de stammer stort set alle fra den samme ‘familie’: Penincillium roqueforti.
Hvidskimmelost er kendetegnet ved at have et tyndt lag hvidskimmel på overfladen. Hvidskimmelen er med til at modne osten ude fra mod midten, samt at give osten smag.