På nær en lille tyvstart, så er det i denne måned faktisk et år siden, at de første blogindlæg blev publiceret. Og det skal vi da fejre!
Derfor vil jeg finde fire skønne oste, som tilsammen udgør et lille ostebord. Og dem vil jeg sende til den heldige vinder.
Hvordan kan man så deltage i konkurrencen?, spørger du. Det kan du ved at skrive en kommentar til dette indlæg, om hvad DU gerne vil læse om på denne osteblog. Er det opskrifter, ostetips, nørdede ostehistorier eller….?? Måske er der en særlig ost, du godt kunne tænke dig at læse om. Sig frem.
Jeg trækker lod blandt kommentarerne fredag den 27. september kl. 12. Ostene er sponseret af Lactalis, og jeg har ikke udvalgt dem endnu – men måske har vinderen selv et ønske om en bestemt type ost…?
Hvis du har lyst til at bladre rundt i de forskellige indlæg, der er på bloggen for at (gen-)se nogle af indlæggene, så kan jeg fortælle, at jeg selv holder særligt af for eksempel det om ostehotellet i Frankrig, billedfortællingen om Manchego, gode råd om vin til ost – eller øl, historien om Roquefort eller det om bryllupskager af ost? Og alle opskrifterne finder du jo links til på siden med opskrifter med ost.
Tak fordi du læser med på bloggen, held og lykke! og HIP HIP HURRA!!!
Jeg vil gerne høre lidt mere om oste der kan bruges i madlavningen !
Ostebord og øl er også en god ting !
Hej Lis,
Tak for dine input.
Oste i madlavning er rigtig interessant, fordi en ost ikke bare er en ost, og resultatet bliver så forskelligt alt efter hvilken/hvilke oste, du vælger.
Mht. øl og ost vil jeg anbefale dig at holde øje med bloggen i næste uge, hvor der kommer en invitation til et spændende arrangement, som jeg skal være med til 🙂
God weekend!
Camilla
Hurra og tillykke til dig og osten. Et år ældre, mon ikke det klæder jer begge 🙂
Jeg ved ikke, hvad mere jeg ønsker mig på bloggen. Synes det er fedt, at der er historier om ost og opskrifter med tilbehør og opskrifter med ost.
Som flere har foreslået, så måske lidt mere om danske “mikro”oste eller lidt, som du tidligere har snuset til, hvad der gør en ost god til tærte, pizza, gratinering, fyld i pirog eller sandwich.
Og så elsker jeg bare ost og ostesnak.
Glæder mig til meget mere – og sig til hvis du vil have opskriftstestere eller andet 🙂
De allermest smagfulde ostehilsner
Kære fru Winther,
Ja, lidt mere modning gør vist både oste og de fleste mennesker lidt mere smagfulde 🙂
Jeg vil elske at kigge mere på de danske oste, for heldigvis har vi også mange dejlige oste her i landet.
På oste-genhør!
Opskrifter! Helt klart opskrifter!
Yes! Masser af opskrifter!!!
Mange glade hilsner,
Camilla
Tillykke 🙂
Jeg har sådan lyst til en god ostefondue, gerne med lidt mere kick end dem vi fik i 80’erne. Så det ville være dejligt med en vejledning.
Og så synes jeg et indlæg om hvor godt (skimmel) ost og chokolade er. Jeg er selv mere til ost, end chokolade – men kan godt lide kombinationen.
Hilsen
Degn’s cuisine
Det er da nogle gode forslag! Når vi vender tilbage til fonduen, så skal jeg huske at tage de uskrevne regler med, dem som schweizerne selv bruger, når de spiser fondue.
Mange ostehilsner Camilla
Tillykke.
Jeg vil gerne lære mere om oste generelt. Især hvad forskellene er på de forskellige oste og hvad det betyder i madlavningen for brugen af dem.
Hej Astrid,
Måske en lille osteskole kunne være sagen? Det er en rigtig god idé!
Jeg begyndte faktisk her med de blå oste: https://ostesnak.dk/2013/de-skonne-bla-oste/ men der er flere ostetyper end denne…
Mange hilsner, Camilla
Jeg vil også gerne læse mere om ost og øl, og evt. nogle opskrifter med ost…
Ost og øl er absolut ikke uinteressant!
Mange ostehilsner, Camilla
opskrifter og beskrivelse af oste:)
marianne.lykke@gmail.com
Hej Marianne,
Tak for input! Der er også så mange gode og spændende oste at tage fat i!
Mange hilsner, Camilla
Hvor er den vild din blog ! Ostededikantion x 100, jeg elsker det. Jeg kunne godt tænke mig nogle dessertopskrifter med ost. Og evt. et indlæg om et niche osteprodukt/produktion i Danmark, hvis det findes.
I øvrigt virkelig virkelig flotte billeder på bloggen
Tak Susie – dejligt, at du også er vild med ost! 🙂
Har du i øvrigt læst dette indlæg om Sønderhaven Gårdmejeri?
Jeg vil gerne vide mere om hvilke oste der er gode, men samtidig fedtfattige :)Så man kan være sund uden at skulle undvære den gode ost 🙂
Mvh Caroline Amalie Clausen
tigerdyr107@gmail.com
Hej Caroline Amalie,
Ja, der findes faktisk nogle oste med mindre fedt og som samtidig smager godt. For det er vigtigt (synes jeg), at smagen er i top. Så hellere et lidt mindre stykke – selv om også kan være svært 🙂
God fredag, Camilla
Opskrifter/inspiration – gerne i bagværk.
Hej Pia,
Tak for input. Ost du’r jo både i det salte og søde køkken, så det må vi kigge mere på.
Mange ostehilsner, Camilla
Tillykke med bloggens fødselsdag 😀
Jeg er faktisk ikke faldt over din blog før nu, men den skal da helt sikkert kigges igennem – for jeg elsker oste 😉
Håber også du har lyst til at deltage i min fødselsdags giveaway 😀
http://vinterfryd.dk/tassimo-giveaway/
Malene
Hej Malene,
Også til lykke til dig og din blog! På genhør!
Mange hilsner fra Camilla
Tillykke med bloggen 🙂
Vil gerne vide mere om ost i madlavning!
Hej Mathilde,
Tak for dit input. Ost i mad synes jeg også er en vigtig del af oplevelser med ost!
Mange hilsner, Camilla
lækre opskrifter vil være så lækkert 🙂
Hej Ida,
Lækre opskrifter med ost kommer helt sikkert fortsat til at være på bloggen! 🙂
Mange ostehilsner, Camilla
MUMS! OSTE! lækkert….! Tillykke med blogfødselsdagen.
Jeg kunne godt tænke mig flere opskrifter med de spændende danske råvarer. Det kunne også være sjovt med ostehistorier fx med den der ost med larve i fra Spise med Price..
Hej Katrine,
Larver og mider er jo også et godt emne, når det drejer sig om ost 🙂 (bare de ikke er i osten, når vi skal spise den…!)
Mange hilsner, Camilla
Jeg vil gerne supplere Lisa, nørdede oste historier lyder rigtigt spændende.
Men ellers vil jeg sige at du har en dejligt varieret oste blog her, men gode forskellige opskrifter/historier om dette fantastisk velsmagende produkt.
Tak, Michael!
Nørdede og spændende ostehistorier findes der heldigvis mange af!!! 🙂
Mvh Camilla
Hejsa
Tak for mange fine innput, ideer og gode historier.
Når vi kører rundt i Frankrig møder vi mange små osterier (hver flække, sin ost og vin) og det i sig selv er en stor oplevelse.
Hvad er grunden til, at vi har det her i DK? Og råmælksoste? her møder vi også nogle begrænsninger, som åbenbart ikke gælder i Frankrig og andre EU- lande eller hvad?
Det vil jeg synes kunne være interessant at høre mere om.
Og så naturligvis de små sjove detaljer om ostene, a la Morbier (morgenmælk, aske, aftenmælk)
MVH
John
Hej John,
Det er rigtigt, at der er forskel på f.eks. Frankrig og Danmark, når det kommer til lokale oste – selv om vi heldigvis har set mange spændende initiativer herhjemme de senere år. Dét må vi dykke mere ned i!
Mvh Camilla
Går og overvejer at tage et aftenkursus i ostefremstilling, til hjemmebrug, kunne være sindsyg spændende at høre lidt om 🙂
Jeg ælsker ost..bare ikke gedeost og roquefort oste 😉
Hej Yvonne,
Jeg har lige præcis sådan en ost i ærmet – går blot og venter på en god, lang søndag til at få den lavet. 🙂
Mange hilsner, Camilla
Hej og stort tillykke!
Jeg vil gerne læse nørdede ostehistorier – jo mærkeligere jo bedre!
En historie som den om bryllupskagerne af ost er helt i top: verden bliver lige en lille smule større – og en oste- OG kageelsker som jeg ser Lykken i et storslået glimt. Brug af ost i det søde køkken er i det hele taget et felt, som jeg gerne så udforsket…
Ha’ en god dag!
Vh. Lise
Hej Lise,
Nørdede historier findes jo heldigvis også – hvis bare man skraber lidt i overfladen 🙂 Ost og det søde køkken? Lyder spændende…
Mange ostehilsner, Camilla
STORT TILLYKKE med bloggens fødselsdag 😀
Jeg vil rigtig gerne læse om oste (smag, sammensætning med øvrige ingredienser, konsistens etc.) og opskrifter med oste. Meget gerne oste lavet på andet end komælk.
Skulle jeg blive den heldige, så vælg meget gerne faste oste – altså ikke skimmel. Elsker manchego 🙂
KH
– frk. sveske
Hej frk. Sveske,
Passionen for Manchego – dén deler vi 🙂
Og heldigvis er der så mange oste at dykke ned i – så det vil naturligvis også fremover være på bloggen.
Mange ostehilsner, Camilla
Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om råmælksoste. Vin og ost. Evt restauranters osteserveringer, hvor jeg virkelig synes de kan få ostene helt op at ringe, også nogle gange det modsatte.
Hej William,
Tak for dine input, som er supergode – og dem tager jeg til mig!
Mange hilsner, Camilla
Tillykke med oste… øh blogfødselsdagen 😀
Jeg vil gerne læse et indlæg om, hvordan man kombinerer øl og ost 🙂
Tak! Jeg har netop været med at holde et oste- og ølarrangement. Så dét kommer der snart noget om…