På nær en lille tyvstart, så er det i denne måned faktisk et år siden, at de første blogindlæg blev publiceret. Og det skal vi da fejre!

Ostesnak fylder et år

Derfor vil jeg finde fire skønne oste, som tilsammen udgør et lille ostebord. Og dem vil jeg sende til den heldige vinder.

Hvordan kan man så deltage i konkurrencen?, spørger du. Det kan du ved at skrive en kommentar til dette indlæg, om hvad DU gerne vil læse om på denne osteblog. Er det opskrifter, ostetips, nørdede ostehistorier eller….?? Måske er der en særlig ost, du godt kunne tænke dig at læse om. Sig frem.

Jeg trækker lod blandt kommentarerne fredag den 27. september kl. 12. Ostene er sponseret af Lactalis, og jeg har ikke udvalgt dem endnu – men måske har vinderen selv et ønske om en bestemt type ost…?

Hvis du har lyst til at bladre rundt i de forskellige indlæg, der er på bloggen for at (gen-)se nogle af indlæggene, så kan jeg fortælle, at jeg selv holder særligt af for eksempel det om ostehotellet i Frankrig, billedfortællingen om Manchego, gode råd om vin til ost – eller øl, historien om Roquefort eller det om bryllupskager af ost? Og alle opskrifterne finder du jo links til på siden med opskrifter med ost.

Tak fordi du læser med på bloggen, held og lykke!  og HIP HIP HURRA!!!

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 19. september 2013Categories: OstebordTags: , , ,

42 Comments

  1. Lis Vinter 19. september 2014 at 09:23 - Reply

    Jeg vil gerne høre lidt mere om oste der kan bruges i madlavningen !
    Ostebord og øl er også en god ting !

    • Ostesnak 19. september 2014 at 09:44 - Reply

      Hej Lis,

      Tak for dine input.

      Oste i madlavning er rigtig interessant, fordi en ost ikke bare er en ost, og resultatet bliver så forskelligt alt efter hvilken/hvilke oste, du vælger.
      Mht. øl og ost vil jeg anbefale dig at holde øje med bloggen i næste uge, hvor der kommer en invitation til et spændende arrangement, som jeg skal være med til 🙂

      God weekend!
      Camilla

  2. fru Winther 23. september 2013 at 10:53 - Reply

    Hurra og tillykke til dig og osten. Et år ældre, mon ikke det klæder jer begge 🙂

    Jeg ved ikke, hvad mere jeg ønsker mig på bloggen. Synes det er fedt, at der er historier om ost og opskrifter med tilbehør og opskrifter med ost.

    Som flere har foreslået, så måske lidt mere om danske “mikro”oste eller lidt, som du tidligere har snuset til, hvad der gør en ost god til tærte, pizza, gratinering, fyld i pirog eller sandwich.

    Og så elsker jeg bare ost og ostesnak.

    Glæder mig til meget mere – og sig til hvis du vil have opskriftstestere eller andet 🙂

    De allermest smagfulde ostehilsner

    • Ostesnak 23. september 2013 at 18:44 - Reply

      Kære fru Winther,
      Ja, lidt mere modning gør vist både oste og de fleste mennesker lidt mere smagfulde 🙂

      Jeg vil elske at kigge mere på de danske oste, for heldigvis har vi også mange dejlige oste her i landet.
      På oste-genhør!

  3. Trine 21. september 2013 at 22:17 - Reply

    Opskrifter! Helt klart opskrifter!

    • Ostesnak 23. september 2013 at 18:40 - Reply

      Yes! Masser af opskrifter!!!
      Mange glade hilsner,
      Camilla

  4. Degn 21. september 2013 at 10:19 - Reply

    Tillykke 🙂
    Jeg har sådan lyst til en god ostefondue, gerne med lidt mere kick end dem vi fik i 80’erne. Så det ville være dejligt med en vejledning.

    Og så synes jeg et indlæg om hvor godt (skimmel) ost og chokolade er. Jeg er selv mere til ost, end chokolade – men kan godt lide kombinationen.

    Hilsen
    Degn’s cuisine

    • Ostesnak 23. september 2013 at 18:38 - Reply

      Det er da nogle gode forslag! Når vi vender tilbage til fonduen, så skal jeg huske at tage de uskrevne regler med, dem som schweizerne selv bruger, når de spiser fondue.
      Mange ostehilsner Camilla

  5. Astrid 21. september 2013 at 02:59 - Reply

    Tillykke.

    Jeg vil gerne lære mere om oste generelt. Især hvad forskellene er på de forskellige oste og hvad det betyder i madlavningen for brugen af dem.

    • Ostesnak 23. september 2013 at 18:32 - Reply

      Hej Astrid,
      Måske en lille osteskole kunne være sagen? Det er en rigtig god idé!
      Jeg begyndte faktisk her med de blå oste: https://ostesnak.dk/2013/de-skonne-bla-oste/ men der er flere ostetyper end denne…
      Mange hilsner, Camilla

  6. by Busk 20. september 2013 at 22:43 - Reply

    Jeg vil også gerne læse mere om ost og øl, og evt. nogle opskrifter med ost…

    • Ostesnak 23. september 2013 at 18:28 - Reply

      Ost og øl er absolut ikke uinteressant!
      Mange ostehilsner, Camilla

  7. marianne lykke nielsen 20. september 2013 at 21:34 - Reply

    opskrifter og beskrivelse af oste:)

    marianne.lykke@gmail.com

    • Ostesnak 23. september 2013 at 18:26 - Reply

      Hej Marianne,
      Tak for input! Der er også så mange gode og spændende oste at tage fat i!
      Mange hilsner, Camilla

  8. Susie Rasmussen 20. september 2013 at 12:57 - Reply

    Hvor er den vild din blog ! Ostededikantion x 100, jeg elsker det. Jeg kunne godt tænke mig nogle dessertopskrifter med ost. Og evt. et indlæg om et niche osteprodukt/produktion i Danmark, hvis det findes.
    I øvrigt virkelig virkelig flotte billeder på bloggen

    • Ostesnak 22. september 2013 at 19:20 - Reply

      Tak Susie – dejligt, at du også er vild med ost! 🙂
      Har du i øvrigt læst dette indlæg om Sønderhaven Gårdmejeri?

  9. Caroline Amalie Clausen 20. september 2013 at 11:52 - Reply

    Jeg vil gerne vide mere om hvilke oste der er gode, men samtidig fedtfattige :)Så man kan være sund uden at skulle undvære den gode ost 🙂
    Mvh Caroline Amalie Clausen
    tigerdyr107@gmail.com

    • Ostesnak 20. september 2013 at 17:13 - Reply

      Hej Caroline Amalie,
      Ja, der findes faktisk nogle oste med mindre fedt og som samtidig smager godt. For det er vigtigt (synes jeg), at smagen er i top. Så hellere et lidt mindre stykke – selv om også kan være svært 🙂
      God fredag, Camilla

  10. Pia Eriksen 20. september 2013 at 07:36 - Reply

    Opskrifter/inspiration – gerne i bagværk.

    • Ostesnak 20. september 2013 at 17:09 - Reply

      Hej Pia,
      Tak for input. Ost du’r jo både i det salte og søde køkken, så det må vi kigge mere på.
      Mange ostehilsner, Camilla

  11. Malene 20. september 2013 at 05:22 - Reply

    Tillykke med bloggens fødselsdag 😀
    Jeg er faktisk ikke faldt over din blog før nu, men den skal da helt sikkert kigges igennem – for jeg elsker oste 😉
    Håber også du har lyst til at deltage i min fødselsdags giveaway 😀
    http://vinterfryd.dk/tassimo-giveaway/
    Malene

    • Ostesnak 20. september 2013 at 17:06 - Reply

      Hej Malene,
      Også til lykke til dig og din blog! På genhør!
      Mange hilsner fra Camilla

  12. mathilde 19. september 2013 at 21:56 - Reply

    Tillykke med bloggen 🙂

    Vil gerne vide mere om ost i madlavning!

    • Ostesnak 20. september 2013 at 17:04 - Reply

      Hej Mathilde,
      Tak for dit input. Ost i mad synes jeg også er en vigtig del af oplevelser med ost!
      Mange hilsner, Camilla

  13. Ida 19. september 2013 at 21:42 - Reply

    lækre opskrifter vil være så lækkert 🙂

    • Ostesnak 19. september 2013 at 21:50 - Reply

      Hej Ida,
      Lækre opskrifter med ost kommer helt sikkert fortsat til at være på bloggen! 🙂
      Mange ostehilsner, Camilla

  14. Katrine Gunnersen 19. september 2013 at 20:41 - Reply

    MUMS! OSTE! lækkert….! Tillykke med blogfødselsdagen.
    Jeg kunne godt tænke mig flere opskrifter med de spændende danske råvarer. Det kunne også være sjovt med ostehistorier fx med den der ost med larve i fra Spise med Price..

    • Ostesnak 19. september 2013 at 21:31 - Reply

      Hej Katrine,
      Larver og mider er jo også et godt emne, når det drejer sig om ost 🙂 (bare de ikke er i osten, når vi skal spise den…!)
      Mange hilsner, Camilla

  15. Michael Seeger Hanmann 19. september 2013 at 18:41 - Reply

    Jeg vil gerne supplere Lisa, nørdede oste historier lyder rigtigt spændende.
    Men ellers vil jeg sige at du har en dejligt varieret oste blog her, men gode forskellige opskrifter/historier om dette fantastisk velsmagende produkt.

    • Ostesnak 19. september 2013 at 21:30 - Reply

      Tak, Michael!
      Nørdede og spændende ostehistorier findes der heldigvis mange af!!! 🙂
      Mvh Camilla

  16. John 19. september 2013 at 18:07 - Reply

    Hejsa
    Tak for mange fine innput, ideer og gode historier.
    Når vi kører rundt i Frankrig møder vi mange små osterier (hver flække, sin ost og vin) og det i sig selv er en stor oplevelse.
    Hvad er grunden til, at vi har det her i DK? Og råmælksoste? her møder vi også nogle begrænsninger, som åbenbart ikke gælder i Frankrig og andre EU- lande eller hvad?
    Det vil jeg synes kunne være interessant at høre mere om.
    Og så naturligvis de små sjove detaljer om ostene, a la Morbier (morgenmælk, aske, aftenmælk)
    MVH
    John

    • Ostesnak 19. september 2013 at 21:28 - Reply

      Hej John,
      Det er rigtigt, at der er forskel på f.eks. Frankrig og Danmark, når det kommer til lokale oste – selv om vi heldigvis har set mange spændende initiativer herhjemme de senere år. Dét må vi dykke mere ned i!
      Mvh Camilla

  17. Yvonne i 19. september 2013 at 13:15 - Reply

    Går og overvejer at tage et aftenkursus i ostefremstilling, til hjemmebrug, kunne være sindsyg spændende at høre lidt om 🙂
    Jeg ælsker ost..bare ikke gedeost og roquefort oste 😉

    • Ostesnak 19. september 2013 at 15:51 - Reply

      Hej Yvonne,
      Jeg har lige præcis sådan en ost i ærmet – går blot og venter på en god, lang søndag til at få den lavet. 🙂
      Mange hilsner, Camilla

  18. Lise 19. september 2013 at 10:14 - Reply

    Hej og stort tillykke!

    Jeg vil gerne læse nørdede ostehistorier – jo mærkeligere jo bedre!

    En historie som den om bryllupskagerne af ost er helt i top: verden bliver lige en lille smule større – og en oste- OG kageelsker som jeg ser Lykken i et storslået glimt. Brug af ost i det søde køkken er i det hele taget et felt, som jeg gerne så udforsket…

    Ha’ en god dag!

    Vh. Lise

    • Ostesnak 19. september 2013 at 15:49 - Reply

      Hej Lise,
      Nørdede historier findes jo heldigvis også – hvis bare man skraber lidt i overfladen 🙂 Ost og det søde køkken? Lyder spændende…
      Mange ostehilsner, Camilla

  19. frk. sveske 19. september 2013 at 09:59 - Reply

    STORT TILLYKKE med bloggens fødselsdag 😀

    Jeg vil rigtig gerne læse om oste (smag, sammensætning med øvrige ingredienser, konsistens etc.) og opskrifter med oste. Meget gerne oste lavet på andet end komælk.

    Skulle jeg blive den heldige, så vælg meget gerne faste oste – altså ikke skimmel. Elsker manchego 🙂

    KH
    – frk. sveske

    • Ostesnak 19. september 2013 at 15:47 - Reply

      Hej frk. Sveske,
      Passionen for Manchego – dén deler vi 🙂
      Og heldigvis er der så mange oste at dykke ned i – så det vil naturligvis også fremover være på bloggen.
      Mange ostehilsner, Camilla

  20. William 19. september 2013 at 09:40 - Reply

    Jeg kunne godt tænke mig at læse mere om råmælksoste. Vin og ost. Evt restauranters osteserveringer, hvor jeg virkelig synes de kan få ostene helt op at ringe, også nogle gange det modsatte.

    • Ostesnak 19. september 2013 at 15:44 - Reply

      Hej William,
      Tak for dine input, som er supergode – og dem tager jeg til mig!
      Mange hilsner, Camilla

  21. Piskeriset 19. september 2013 at 06:47 - Reply

    Tillykke med oste… øh blogfødselsdagen 😀

    Jeg vil gerne læse et indlæg om, hvordan man kombinerer øl og ost 🙂

    • Ostesnak 19. september 2013 at 09:09 - Reply

      Tak! Jeg har netop været med at holde et oste- og ølarrangement. Så dét kommer der snart noget om…

Skriv en kommentar