SOMMERMINDER DEL 4

Mettes Paris er en skøn blog, som får mig til at smile, reflektere over dette eller hint – eller blot giver mig en lille dosis udlængsel. Mette er pæredansk og har bosat sig i Paris, hvor hun nyder byens mange muligheder, og det får hendes læsere så også gavn af. Mette er så heldig at have en ostemand som nabo, og ost holder hun af! Faktisk er Mette og jeg igang med at planlægge en ostetur gennem Paris til foråret – hvor programmet vil stå på ost, ost… og lidt andre gode sager. Mere om det senere… Her kommer hendes lille anekdote om oste-odeur. Billederne er også hendes.

Fransk ost med flyet

Det er ganske umuligt ikke at have minder om ost, der som intet andet i verden står så klart frem og melder sin tilstedeværelse med en lugt, der i den grad sætter sig i den olfaktoriske hukommelse, og som slet ikke stemmer overens, med den fantastiske smag ost nu en gang har. Jeg har til dags dato aldrig hørt nogen sige: “Nej, hvor dufter her skønt af ost”, og de forældre, der giver deres børn ostemadder med i skole, er kun ude på at få de stakkels børn mobbet, og jeg er for den sags skyld heller aldrig stødt på en parfume med en liflig duft af Camembert. Lugten af ost kan være årsag til megen upopularitet, og det måtte jeg selv sande, da jeg for år tilbage havde ost med i flyveren.

Fransk ost med flyet

Jeg har for vane at tage ost med hjem fra Paris, hvor jeg bor, til stor glæde for min ostespisende og ostetolerante familie i Danmark. Nu er det ikke fordi at al ost lugter, men dem som gør, overdøver snildt de milde af slagsen, og det selv i ganske små mængder. De fleste osteforretninger i Paris vakuumpakker, men det gjorde de ikke dengang, da jeg skulle til Danmark med en ordentlig omgang ost til den helt store familiefrokost. Hvis ost er vakuumpakket, kan man bare proppe det i kufferten, garanteret uden hørm. Men det var mine oste ikke, og på trods af diverse lag af både sølvpapir, madfilm og plasticposer gik lugten igennem det hele. Gad vide om asbest kunne have klaret det? Ergo røg osten i min håndbaggage, for ikke at imprægnere alt mit tøj i kufferten, med tanken om at tasken fredeligt ville kunne ligge i kabinen over mit hoved i flyet. Men ak, da jeg kom på flyet, var alle håndbagage-kabinerne proppet til, og stewardessen sagde smilende og oste-uvidende, at jeg bare kunne sætte tasken under sædet foran mig. Dette resulterede i, at min voluminøse taske næsten tog al min benplads, og at den mindste bevægelse fra min side trykkede luften ud af tasken og sendte en blandet duft af, hvad ostekendere vil nikke genkendende til, som værende nogle af de “tungere” drenge, Livarot, Munster, Langres og andet godt ud i æteren. Nøj, hvor det lugtede! Og på flere sprog blev der sagt “føj”, og “hvem er det?” fra alle sider. Gudskelov for at en Paris-København tur kan klares på under to timer, og at jeg havde en vinduesplads, hvor jeg hele vejen lænede mig op ad vinduet og lod som om, jeg sov, selvom det godt nok virker lidt suspekt at sove i sådan en hørm. Heldigvis blev osten taget meget bedre imod, så snart den kom på fad og tronede stolt og stinkende på ostebordet i Danmark.

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 13. september 2013Categories: Fransk ost, Gæsteblogger, OstehistorierTags: , , , ,

11 Comments

 1. […] Der kommer forskellige ting ud af at være blogger, og jeg værdsætter højt de sjove og inspirerende relationer med andre bloggere. En af dem er Mette, der for efterhånden en del år siden bosatte sig i Paris. Hun har den skønneste blog: Mettes Paris, hvor hun deler små finurlige historier og oplevelser fra storbyen. Tjek den ud – uanset om du skal til Paris til i nær fremtid eller ej. Og så er hun i øvrigt ret vild med ost  – og har tidligere gæsteblogget på Ostesnak, læs indlægget her – det handler naturligvis om ost. […]

 2. fru Winther 16. september 2013 at 11:30 - Reply

  haha…jeg lavede samme trick. Jeg bragte pelardons (små gedeoste) i flyveren fra Montpellier til Sønderborg. Det var på ingen måde populært! Og da der ikke var mange med flyet, så kunne duften let spores til mit område.
  Heldigvis var det tydeligt ost og ikke fis 😀

  Men siden da har jeg tænkt meget over, hvad jeg importerer i håndbagagen.

  • Ostesnak 17. september 2013 at 22:33 - Reply

   Ja, man kan hurtigt komme galt afsted. Jeg husker også at have kørt til ostearrangement i sommervarmen – med bilen stopfyldt af ost. Det var drøjt. For så til sidst at åbne døren og lade dunsten vælte ud 🙂

   • fru Winther 18. september 2013 at 12:10 - Reply

    phew altså…ost er godt, men lugten er det altså bare ikke *G*

    • Ostesnak 19. september 2013 at 09:09 - Reply

     Ja, det må vi vist bare leve med.. 🙂

 3. Charlotte Hald 16. september 2013 at 10:14 - Reply

  Hvordan kan man komme med på jeres ostetur gennem Paris?

  • Ostesnak 16. september 2013 at 10:20 - Reply

   Hej!
   Følg med på bloggen! For når vi har lagt os fast på datoerne, skriver jeg det her på Ostesnak. Programmet bliver spændende – og det bliver ikke kun de klassiske osteoplevelser, vi har i vente… Men mere info følger!
   Mange ostehilsner,
   Camilla

 4. Piskeriset 13. september 2013 at 17:10 - Reply

  Fantastisk ostehistorie – jeg kan levende forestille mig situationen 😀

  • Ostesnak 14. september 2013 at 08:17 - Reply

   Ja, ikk’? Men tænk, hvis duft også var digitalt, så ville Ostesnak vist være en meget ‘liflig’ blog… 🙂

 5. Michael Seeger Hanmann 13. september 2013 at 16:05 - Reply

  Jeg syntes faktisk at det meste ost dufter fantastisk, men jeg elsker også smagen af god ost. Gode mellemlagrede og stærkere oste er da bare lækkert, ja stort set alle former for ost, glider let ned her.

  • Ostesnak 13. september 2013 at 16:22 - Reply

   Jeg elsker også smagen af god ost! Men jeg er nu også ret glad for min Tupperware-boks, som holder osteduften indenfor 🙂 håber der er gode oste på din weekendmenu!!!

Skriv en kommentar