Hvad kender du til norsk ost? Altså udover myseost og Jarlsberg? Vidste du fx, at norske oste hele to gange er kåret som verdens bedste? Eller at der findes dobbelt så mange norske ostemejerier som danske (og mange er små gårdmejerier?) I 2018 var jeg med til OsteVM i Bergen, og her mødte jeg norske oste, som jeg indtil da slet ikke kendte. Det viste sig, at Norge – ligesom Danmark – er midt i en osterevolution.

Nu får DU muligheden for at smage bl.a. de to verdensmesteroste (vi gør, hvad vi kan for at skaffe dem) og en række andre spændende norske og danske oste.

Ostesmagning med norsk gæst

I Bergen mødte jeg Trude Henrichsen, som var presseansvarlig for afholdelsen af VM. Hun havde i den forbindelse rejst Norge tyndt for at besøge mejerierne, helt ned til danske Bo Jensens 14 m2 store (eller rettere lille) gedemejeri. Trude og jeg delte passionen for ost og for at fortælle de gode historier, og vi har holdt kontakten siden.

Efter sidste ostesmagning omkring mit spisebord fik jeg en skør idé. Jeg skrev til Trude og spurgte, om hun ville komme til Danmark og holde ostesmagning sammen med mig. Til min store overraskelse skrev hun straks tilbage, at den var hun med på! 🙂

Trude Henrichsen
Trude har mange års erfaring som rejsejournalist med mad og drikkevarer som hovedingredienser. Hun har også været presseansvarlig og redaktør på MatPrats digitale madmagasin. Besøg hendes fine blog, der byder på masser af spændende læsning om rejser, mad og oplevelser.

Kom og vær med til en særlig ostesmagning

Den 28. februar 2020 inviterer Trude og jeg til ostesmagning omkring mit spisebord i Birkerød.

I løbet af aftenen vil vi servere 10-12 oste fra Norge og Danmark garneret med lækkert tilbehør, to glas vin samt oplysende og underholdende historier om ostene. Vi vil sætte fokus på osterevolutionen i Danmark og Norge, både forskelle og ligheder – og du vil opleve et par hyggelige timer i selskab med andre osteglade fæller.

Norsk ost

Sådan kommer du med

Prisen for ostesmagningen er 400 kr. pr. person.

  • Overfør beløbet med Mobile Pay (2949 4733)
  • Send en mail til camilla@ostesnak.dk med dit navn

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 29. december 2019Categories: OstesmagningTags: , , , , , ,

Skriv en kommentar