Da Nada annoncerede den 11. udgave af Madbloggerudfordringen med titlen ‘Sådan laver madbloggere mad i det fri’, tænkte jeg, at det var oplagt for en osteblog at være med. For er der noget, der med lethed og elegance kan serveres i det fri, ja, så er det et ostebord. Der er godt nok ikke involveret hverken trangiasæt eller hjemmebygget stenovn (det kunne der nu godt være til det hjemmebagte brød) – men blot nogle gode oste, en række glas og nemt tilbehør.

Ostebord som picnic

Normalt er jeg fortaler for, at et ostebord skal byde på variation med oste af forskellig slags, farve, mælk og konsistens. Men her har jeg udvalgt tre gode gule oste, som er nemme at tage med ud i det fri: Manchego (fåreost) skåret i trekanter, parmigiano reggiano i brud og dekoreret med lidt timianblade samt Them Humleost skåret i stave.

Ostebord som picnic

Tilbehøret kræver ikke det store: Lidt mandler, oliven, jordbær og cherrytomater. I hver sit glas. Ned i en kurv – og ud i det blå. Frem med tæppet, den kølige hvidvin, brødet – og værsgo’!

Ostebord som picnic Ostebord som picnicOstebord som picnicOstebord som picnic

 

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Skriv en kommentar