At lave sin egen ost er noget helt særligt. Her får du virkelig fornemmelsen af, hvad der sker, når man tryller flydende mælk om til en ost. Min allerførste ost lavede jeg i mit køkken med helt almindelige ting og ingredienser. Men med en lille investering i de rigtige bakterier og enzymer (og lidt grej), får du mange flere muligheder.

Hjemmelavet cream cheese

Flødeost er nemt at lave, den kræver dog lidt ventetid, så start dagen før.

Hjemmelavet cream cheese

HJEMMELAVET FLØDEOST
Ingredienser (ca 450 g ost)

½ liter piskefløde
½ liter uhomogeniseret sødmælk
1/8 tsk syrevækker* (eller meget, meget lidt), opløst i lidt vand
2 dråber osteløbe* rørt ud i 1 spsk vand
1/4 tsk salt

Varm fløde og mælk op i en gryde til 22 grader. Kom  syrevækker i og rør godt. Kom osteløbe i og rør i ca. 1 minut. Kom plastikfilm over gryden og stil den ved stuetemperatur i 12-16 timer.

Hæld den let stivnede masse i en sigte beklædt med et ostelærred (eller evt. en stofble**). Lad det afdryppe i 4-6 timer.

Vend ud i en skål og kom 1/4 tsk salt i. Rør og smag efter ca. 5 minutter (saltet skal lige nå at trænge ind i osten). Hvis den stadig mangler salt, kom lidt ekstra i.

God fornøjelse!

Hjemmelavet cream cheese

*osteløbe, enzymer (og meget andet til osteproduktion kan du købe på nettet, fx hos Hjemmeriet eller Dansk Hjemmeproduktion).

**en stofble kan bruges, men da den er vævet lidt tæt, er det klart bedre at bruge et ostelærred.

Hjemmelavet cream cheese