Du er helt sikkert stødt på madskribent Marie Melchiors skønne opskrifter i diverse blade (fx Femina, Alt for Damerne og Mad & Bolig for blot at nævne nogle). Kogebogsforfatter er hun også, og når jeg mangler inspiration, er Mad med Kærlighed altid blandt de kogebøger, jeg hiver ned af reolen.
På bloggen Marie Melchior kan du finde et hav af lækre opskrifter – og ofte er der lidt ost i på en spændende måde. Jeg giver ordet til Marie, som i dag er gæsteblogger på Ostesnak:
Lige siden jeg var lille, har ost haft stor betydning for mig. I mit barndomshjem har vi altid spist ost som “dessert” efter middag med årstidens frugt til. Jeg har rejst hele mit liv meget i Frankrig og især i Savoie (de franske alper, red.), hvor jeg har været både sommer og vinter. I Savoie spiser man meget ost både i dens naturlige form og tilberedt i forskellige retter. Det er total feel good og comfort food. Ost er en fantastisk smagsgiver til mange forskellige slags retter og stunder. Den blå ost kan give retten karakter, og en gul mild ost kan skabe en blød og dejlig konsistens.
Trætte grøntsager fra køleskabet i et fad med revet ost over, inden det skal en tur i ovnen, kan blive et himmelsk måltid. Jeg er også vild med at nippe til ost fra et bræt med et glas vin til. Jeg har altid flere forskellige slags ost i køleskabet. En blå ost, parmesan, en skæreost til morgenmad, gedeost til en salat etc.
Her får du Maries opskrift på Tartiflette – en ret med rødder i Savoie.
Foto: Betina Hastoft
MARIES TARTIFLETTE MED PASTINAK, REBLOCHON OG COMTÉ
Ingredienser (6 personer):
25 g smør
1 fed hvidløg
1 kg pastinak
300 g kartoffel
300 g bacon
1 løg
1 dl hvidvin
3,5 dl fløde
Salt og peber
300 g reblochon
50 g revet comté
Skær pastinak og kartofler i skiver. Blancher pastinak og kartofler i kogende vand. Skær bacon i tern og steg bacontern sprøde på panden. Sæt bacontern til side. Skær løg og hvidløg i små tern. Smelt smørret på panden og svits løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt hvidvin på panden. Krydr med salt og peber. Kog lidt ind i nogle minutter før fløden tilsættes.
Smør et ildfast fad med smør. Læg et lag af pastinak og kartofler efterfulgt af bacontern, løgblanding og reblochon. Slut af med revet comté.
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 min. Tartifletten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød.
Få mere inspiration fra Marie på hendes blog, facebook, instagram og pinterest.
[…] Det er her fra området, at vi blandt andet kender raclette, fondue og tartiflette. Der er faktisk to opskrifter på tartiflette her på bloggen: Min egen og gæsteblogger Marie Melchiors. […]
Ustyrlig lækker ! Tartiflette ! –Lad os bare få mange flere retter med ost i
[…] går gæstebloggede Marie Melchior her på Ostesnak. Jeg har fået lov til at dele endnu en af hendes opskrifter med jer, så lige nu, hvor vi står på […]