Mange andre end jeg holder umådeligt meget af ost, og spaltepladsen her på bloggen vies indimellem til nogle af dem. Louisa Lorang er med sine spændende opskrifter i blade, kogebøger, TV og på sin egen blog uden tvivl med til at præge vores madkultur. Hun juicer, tvister klassiske opskrifter og (til min store glæde) er der tit ost i retterne. Derfor er det helt naturligt, at Louisa får ordet og fortæller jer om sin kærlighed til ost.

Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen. Skovdal.dk

Da jeg var barn, drømte jeg (som den eneste jeg nogensinde har hørt om), om at have en osteforretning.

Det er ikke en gang løgn! Jeg var vild med ost som barn og er det endnu.

Da jeg stod i lære som kok, kunne jeg huske 100-vis af oste. Deres oprindelse, smag, navne og meget mere. Som andre husker vin.

Det meste af den viden er druknet i anden viden, mæthed og drøn-på. Men jeg er fortsat besat af gode oste – og selvom jeg ikke længere husker navnene, nyder jeg smag, konsistens og duft!

Da jeg var et par og 20 år besøgte jeg grotterne, hvor man laver Roquefort. Kæmpe turistattraktion, men alligevel en stor oplevelse.

Min mand og jeg havde lige mødt hinanden og selvom han hadede (jep, datid!) ost, tog han alligevel med. Han smagte på den ældste roquefort i grotten – nok fordi han var forelsket – og syntes det var frygteligt!

Jeg spiste alt, det jeg magtede og elskede hver en bid.

Senere sagde jeg til ham, at jeg aldrig ville kunne have et seriøst forhold med en mand, der ikke kan lide ost! Og heldigvis har han øvet sig og er nu også begejstret, når jeg har shoppet ost et sted i Danmark eller i verden.

Jeg har nemlig oftest en taske i tasken, når jeg rejser. Og er der ost i landet, så fylder det godt på hjemvejen i ekstra tasken.

Nu tænker jeg på, hvad jeg skal, når jeg bliver gammel – og jeg må sige, at barndommens drøm om en gammeldags osteforretning ikke er fjern.

Måske når jeg er 80+, kan I finde mig bag disken i hvid kittel med ost, smil og ostespisende mand.

Det håber jeg.

Find Louisas inspirerende opskrifter på louisalorang.dk og lorangmini.dk – the mama-version

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 28. januar 2016Categories: Gæsteblogger, OstefolkTags: , , ,

2 Comments

 1. Michael Seeger Hanmann 28. januar 2016 at 22:33 - Reply

  En dejlig historie Louisa. Jeg er også vild med ost og spiser ost hverdag.
  Jeg bliver aldrig træt af ost, ikke mindst fordi det taler til så mange sanser på en gang. Smagssansen, duftesansen, og synssansen.
  Ost til hverdag, til dessert og natmad, herligt.

  • Ostesnak 29. januar 2016 at 10:36 - Reply

   Hej Michael,
   Jeg er sikker på, at Louisa har det på samme måde 🙂 – og vi er vist mange flere i klubben.
   God weekend,
   Hilsen Camilla

Skriv en kommentar