I Tjekkiet bor Pavel og Thomas Polach. De er far og søn – og har tilmed en helt særlig hobby. De samler nemlig på osteetiketter (og lidt på osteæsker og -folier). Samlingen tæller nu over 72.000 etiketter fra mere end 80 forskellige lande.

Osteetiketter

I 1960 faldt den 10-årige Pavel over disse flotte blomsteretiketter fra det lokale mejeri, som lukkede for få år siden. Det blev starten på en livslang passion. Det lykkedes ham endda i det dengang lukkede Østeuropa indimellem at finde en udenlandsk osteetiket. Med en engelsk lommeordbog skrev han til mejerier i Frankrig – og modtog etiketter med posten.

De samler på osteetiketter

I dag er hans søn også bidt af osteetiketterne, og de er naturligt nok optaget i den tjekkiske ‘Club of Curiosity Collectors’.

De mange etiketter er limet på papir,  lagt i kasser og fylder to store skabe. Far og søn har flere gange udstillet dele af samlingen, fx etiketter med franske folkedragter eller eventyrmotiver.

Osteetiketter

Disse flotte etiketter med dengang tjekkeslovakiske slotte stammer også fra Pavels første år som samler. På deres hjemmeside kan man se, hvor slottene ligger (i det nuværende Tjekkiet og Slovakiet).

Her er de begge i tjekkisk tv (tilbage i 2007) – jeg aner ikke, hvad de siger, men du kan se de to samlere og nogle af deres flotte etiketter:

Sikken en ostepassion!

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 31. august 2015Categories: OstefolkTags: , , , ,

Skriv en kommentar