Igen og igen bliver jeg overrasket over og fascineret af en eller anden sjov historie om en ost. En historie jeg ikke kendte i forvejen. Og som måske har en lille snert af lidt røverhistorie over sig.

Som fx denne historie, jeg lærte at kende i forbindelse med vores oste- og vinsmagning i Supermarco i sidste uge. På programmet havde vi to meget forskellige pecorinoer for at vise hvor forskellige pecorinoer (altså italienske fåreoste) er.

Den første historie handler om en ganske frisk pecorino (omkring tre uger), der er vasket i tomatkoncentrat og vegetabilsk olie: Under 2. verdenskrig var ostemagerne bekymret for fjendens indtog, så de gemte de værdifulde fåreoste i store spande med tomatsauce. For lige dér ville de nok ikke lede efter ost. Det kom der en flot og smagfuld ost ud af:

Pecorino

Det samme gjorde sig gældende for denne ‘pecorino grotta’, som også blev gemt væk for at undgå at falde i de forkerte hænder. Her gravede man dog nogle små huler ud af de porøse tufsten under jorden, hvori man lagde ostene. Grotter har et ideelt miljø for at lagre oste, temperatur og fugtighed er konstant, og det giver osten en særlig smag og duft – og et flot, mørkt udseende:

Pecorino Grotta

Tag en bid af en ost, og du får en bid historie med 🙂

Kender du andre historier om oste, som er blevet gemt væk?

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 3. maj 2016Categories: Fåreost, Italiensk ost, OstetyperTags: , , ,

Skriv en kommentar