Salat med burrata

Betagende burrata

Det sker ikke så tit, at jeg kommer i nærheden af burrata, denne syndige italienske mozzarellaost med et blødt og flødecremet indre, men da jeg besøgte La Treccia i Rødovre måtte jeg bare købe et par stykker med hjem. (Mere om besøget senere her på bloggen).

Burrata

Et tyndt lag mozzarella danner en pose om det cremede indre, der består af strimler af mozzarella blandet op med fløde!

Burratas indre

Burrata har en relativt kort holdbarhed, så jeg gik straks i køkkenet og lavede denne  salat med bagte tomater. Burrata er fed og cremet og kræver lidt syre. Det kan fx findes i tomater, jordbær mm.

SALAT MED BURRATA OG BAGTE TOMATER

Ingredienser (til salat til 4 personer):

3 tomater, skåret i tykke skiver
salt og peber
basilikum
olivenolie
2-3 skiver brød
2 håndfulde rucola
1 burrata (125 g)
2 spsk sorte oliven
ekstra jomfruolivenolie
evt. basilikumblade til pynt

evt. serranoskinke og asparges grillet  i ovn

Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir og drys med salt, peber og basilikum. Dryp med olivenolie. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 9 minutter. Dryp olie på brødskiverne og bag i ca. 5 minutter. Bræk i mindre stykker.

Anret et fad med rucola som bund. Skær burrata i stykker og læg på salaten sammen med de let afkølede tomatskiver, brødstykker og oliven. (Og evt. serranoskinke og grillede asparges). Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og friskkværnet peber. (Pynt evt. med basilikumblade.)

Salat med burrata

7 kommentarer

  1. I Lidl fandt jeg det ih lækkert

  2. Jeg har set at de har den inde i Magasin i deres Mad&Vin på Kongens Nytorv. Super lækker

  3. Pingback: Endnu en salat med burrata - Ostesnak

  4. Oh my! Jeg håber, min lokale ostepusher kan skaffe den lille lækre sag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*