Salat med burrata

Betagende burrata

Det sker ikke så tit, at jeg kommer i nærheden af burrata, denne syndige italienske mozzarellaost med et blødt og flødecremet indre, men da jeg besøgte La Treccia i Rødovre måtte jeg bare købe et par stykker med hjem. (Mere om besøget senere her på bloggen).

Burrata

Et tyndt lag mozzarella danner en pose om det cremede indre, der består af strimler af mozzarella blandet op med fløde!

Burratas indre

Burrata har en relativt kort holdbarhed, så jeg gik straks i køkkenet og lavede denne  salat med bagte tomater. Burrata er fed og cremet og kræver lidt syre. Det kan fx findes i tomater, jordbær mm.

SALAT MED BURRATA OG BAGTE TOMATER

Ingredienser (til salat til 4 personer):

3 tomater, skåret i tykke skiver
salt og peber
basilikum
olivenolie
2-3 skiver brød
2 håndfulde rucola
1 burrata (125 g)
2 spsk sorte oliven
ekstra jomfruolivenolie
evt. basilikumblade til pynt

evt. serranoskinke og asparges grillet  i ovn

Læg tomatskiverne på en bageplade med bagepapir og drys med salt, peber og basilikum. Dryp med olivenolie. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 9 minutter. Dryp olie på brødskiverne og bag i ca. 5 minutter. Bræk i mindre stykker.

Anret et fad med rucola som bund. Skær burrata i stykker og læg på salaten sammen med de let afkølede tomatskiver, brødstykker og oliven. (Og evt. serranoskinke og grillede asparges). Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og friskkværnet peber. (Pynt evt. med basilikumblade.)

Salat med burrata

13 kommentarer

  1. Klaus Hansen

    Godt nok en mærkelig ost. Men for fanden, hvor den smager godt. Læs her hvordan den laves kommercielt: De primære ingredienser er mozarella og fløde.
    Burrata starts out much like mozzarella and many other cheeses, with rennet used to curdle the warm milk. But then, unlike other cheeses, fresh mozzarella curds are plunged into hot whey or lightly salted water, kneaded, and pulled to develop the familiar stretchy strings (pasta filata), then shaped in whatever form is desired.

    When making burrata, the still-hot cheese is formed into a pouch, which is then filled with scraps of leftover mozzarella and topped off with fresh cream before closing. The finished burrata is traditionally wrapped in the leaves of asphodel, tied to form a little brioche-like topknot, and moistened with a little whey. The asphodel leaves should still be green when the cheese is served to indicate the cheese’s freshness.[9] More recently, the cheese is often sold in a plastic bag or container.

    • Hej Klaus,

      Første gang jeg smagte burrata var på en messe, hvor en italiener skar en burrata over, fløden væltede ud, og så smagte vi den. Det var en vild oplevelse.

      Enig, den smager fantastisk og er en ganske speciel oplevelse.

      Mange glade ostehilsner
      Camilla

  2. Karen Vejen

    Jeg har smagt den lækre ost i Italien , har spurgt rigtig mange steder , men ingen har den .
    Kan i vejlede med en butik som forhandler den , jeg bor i Løgstør 9670
    Jeg vil blive meget glad , hvis der er en butik i Nordjylland .
    Tak
    Karen Vejen

    • Hej Karen,
      Umiddelbart ville jeg tro, at du kan finde den hos en ostehandler. Men holdbarheden på produktet er ganske kort, og derfor kan det være svært for mange at sælge denne skønne friskost. Jeg vil anbefale dig at spørge efter den. Måske kan de bestille en hel kasse hjem til dig (og du kan dele den med naboer eller venner).
      Håber det lykkes for dig.
      Mange ostehilsner Camilla

    • Nemlig.com har dem

  3. I Lidl fandt jeg det ih lækkert

  4. Jeg har set at de har den inde i Magasin i deres Mad&Vin på Kongens Nytorv. Super lækker

  5. Pingback: Endnu en salat med burrata - Ostesnak

  6. Oh my! Jeg håber, min lokale ostepusher kan skaffe den lille lækre sag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*