Adventskalender-2

Anden søndag i advent

OSTEADVENTSKALENDER DEL 2
SPONSERET INDLÆG

Så blev det anden søndag i advent, og der er endnu en chance for at vinde god ost. I dag er det en af mine egne yndlingsoste, der er på højkant 🙂

Adventskalender-2

Det er ingen hemmelighed, at mit hjerte banker særlig højt for Spanien. Spansk ost (udover manchego) er en lille smule overset, og det er synd. For Spanien gemmer faktisk på mange gode oste (men en del af dem gemmer de altså godt… i Spanien).

Læs også: Osterevolutionen i Noguera (Katalonien)?

I denne uges adventskalender kan du vinde en fast gedeost (ca. 500 g), der er lagret i rødvin. Hvis du skulle være en af dem, der netop nu tænker – ‘åh nej, gedeost er ikke mig’ – så bliv alligevel lige hængende lidt endnu. Denne gedeost har ikke en meget karakteristisk smag af gedemælk. Den er nemlig lagret i rødvin, og det er disse smagsnoter, der også slår igennem.

Rocinante gedeost i rødvin

Der er en spansk egnsbeskyttet ost, der hedder Murcia al Vino DOP, som er en gedeost lagret i rødvin. Et af kravene er, at osten skal fremstilles i Murcia-regionen i det østlige Spanien. Osten her i konkurrencen kommer fra Castilla La Mancha-regionen syd for Madrid, og derfor bærer den ikke DOP-mærket.

Men alligevel er der en forbindelse til Murcia. For bag mejeriet Rocinante står to brødre, der oprindeligt stammer fra området omkring Murcia.

Osten dufter af vin og har også en delikat vinsmag. Den er cremet og flot hvid indeni – typisk for gedeoste.

Spansk gedeost i rødvin

Kunne du tænke dig at sætte tænderne i en trekanterne på billedet ovenover, så skal du svare på følgende spørgsmål:

Manchego er en kendt spansk fåremælksost. Kender du andre spanske oste? Ja eller nej (og hvis ja, skriv gerne hvilke). Skriv dit svar her på bloggen. Du kan også deltage (og dermed øge dine vinderchancer) ved at deltage på facebook eller instagram (men kun én gang hvert sted). Jeg trækker den heldige vinder lørdag den 16. december. Vinderen får direkte besked – og bliver også offentliggjort her på siden.

Skal den spanske ost på dit bord? Go for it!!

Adventskalender-2

PS. Folkene bag Rocinante har lavet en spansk julehilsen, hvor både julemanden og tre hellige konger kommer forbi mejeriet:

19 kommentarer

 1. Brian Rasmussen

  Ja San Simon.

 2. anna stokkendal

  Nej, det gør jeg ikke, men vil gerne prøve….

 3. Caroline Rødsgaard

  NEj gør jeg ikk men vil rigtig gerne prøve dem, da jeg elsker ost!

 4. Vi spise manchego men der findes sikkert mange andre uprøvede

 5. Hanne Rasmussen

  nej, men jeg vil gerne lære nogen at kende

 6. Henrik Løje

  Nej – desværre ik’ endnu

 7. Nej men det kan jeg jo komme til 🙂

 8. Nej

 9. Camilla Hovej

  Næh ikke endnu 🙂

 10. Julie Pedersen

  Jeg kender ikke så mange spanske oste, ud over klassikeren manchego

 11. Lisbeth Glud

  NEJ – det gør jeg desværre ikke; håber der kan blive lavet om på det 😀

 12. Jeg er alt for meget amatør indenfor ost, men kan godt lide den tørre smag som de spanske oste har.. de få jeg har smagt i Spanien

 13. Nej 🙁

 14. Emilie Larsen

  Nej, men det er aldrig for sent at udvide sin osteviden det lyder som en lækker ost, jeg sagtens kunne nyde her mellem jul og nytår!

 15. Vibeke Helsinghoff

  Nej, desværre – men jeg ville gerne <3

 16. Ja og nej. Jeg har spist spanske oste, men har ikke bidt mærke i hvad de hed. Jeg forbinder spanske oste som lidt tørre og meget faste.

 17. Anni Voller

  Jeg spiser jævnligt Manchego (fås også i Netto)

 18. Jesper Olsen

  Nej, men jeg bliver da inspireret af din omtale, så jeg vil da forhøre mig hos min “ostepusher” om de ikke har/sælger noget spansk ost.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*