Anden søndag i advent

OSTEADVENTSKALENDER DEL 2
SPONSERET INDLÆG

Så blev det anden søndag i advent, og der er endnu en chance for at vinde god ost. I dag er det en af mine egne yndlingsoste, der er på højkant 🙂

Adventskalender-2

Det er ingen hemmelighed, at mit hjerte banker særlig højt for Spanien. Spansk ost (udover manchego) er en lille smule overset, og det er synd. For Spanien gemmer faktisk på mange gode oste (men en del af dem gemmer de altså godt… i Spanien).

Læs også: Osterevolutionen i Noguera (Katalonien)?

I denne uges adventskalender kan du vinde en fast gedeost (ca. 500 g), der er lagret i rødvin. Hvis du skulle være en af dem, der netop nu tænker – ‘åh nej, gedeost er ikke mig’ – så bliv alligevel lige hængende lidt endnu. Denne gedeost har ikke en meget karakteristisk smag af gedemælk. Den er nemlig lagret i rødvin, og det er disse smagsnoter, der også slår igennem.

Rocinante gedeost i rødvin

Der er en spansk egnsbeskyttet ost, der hedder Murcia al Vino DOP, som er en gedeost lagret i rødvin. Et af kravene er, at osten skal fremstilles i Murcia-regionen i det østlige Spanien. Osten her i konkurrencen kommer fra Castilla La Mancha-regionen syd for Madrid, og derfor bærer den ikke DOP-mærket.

Men alligevel er der en forbindelse til Murcia. For bag mejeriet Rocinante står to brødre, der oprindeligt stammer fra området omkring Murcia.

Osten dufter af vin og har også en delikat vinsmag. Den er cremet og flot hvid indeni – typisk for gedeoste.

Spansk gedeost i rødvin

Kunne du tænke dig at sætte tænderne i en trekanterne på billedet ovenover, så skal du svare på følgende spørgsmål:

Manchego er en kendt spansk fåremælksost. Kender du andre spanske oste? Ja eller nej (og hvis ja, skriv gerne hvilke). Skriv dit svar her på bloggen. Du kan også deltage (og dermed øge dine vinderchancer) ved at deltage på facebook eller instagram (men kun én gang hvert sted). Jeg trækker den heldige vinder lørdag den 16. december. Vinderen får direkte besked – og bliver også offentliggjort her på siden.

Skal den spanske ost på dit bord? Go for it!!

Adventskalender-2

PS. Folkene bag Rocinante har lavet en spansk julehilsen, hvor både julemanden og tre hellige konger kommer forbi mejeriet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *