OSTEADVENTSKALENDER DEL 1
SPONSERET INDLÆG

Allerede? Ja! Vi er officielt i gang med nedtællingen til jul, nu hvor det er første advent. Og igen i år har jeg lavet en adventskalender til alle jer ostefans. Hver søndag er der en konkurrence, hvor du kan vinde oste eller grej til dine oste.

Ostesnaks adventskalender

På denne første søndag i advent kan du vinde en af mine favoritoste. Jeg har altid været stor fan af fåremælksosten manchego, men de kan nu også lave gode fåremælksoste andre steder end i Spanien.  For eksempel i Pyrenæerne, hvor man gennem mange århundreder har haft traditioner for at lave fåremælksost – både på den spanske og den franske side af grænsen. Ugens præmie er en fransk ost af fåremælk. Den hedder Petit Basque og er sponseret af Lactalis.

Vi ser på de spanske oste, men også på denne ost, at overfladen ligner en flettet kurv. Det skyldes et levn fra gamle dage, hvor man lavede oste i kurve flettet af espartogræs, og det har givet denne dekorative overflade. Fåremælk er meget koncentreret i sin smag, og det går igen i ostene, der tit har nogle lidt andre og fyldige smagsnoter men også en cremet smag. Og jeg vil vove at påstå, at alle kan være med her 🙂 På vores breddegrader er de mest kendte fåremælksoste manchego, roquefort og pecorino, men også Knuthenlunds fåreoste skal nævnes.

Ostesnaks adventskalender

 

Sådan deltager du

Kunne du tænke dig vinde denne flotte og velsmagende ost? Du deltager ved at skrive en kommentar herunder: Hvilken ost er DIN favoritost i øjeblikket? Er det mon en fåremælksost? Du kan også deltage på facebook og på instagram. Jeg trækker lod blandt alle kommentarer på tværs af platforme fredag den 2. december, og den heldige vinder kontakter jeg derefter.

Held og lykke! Jeg ønsker alle en dejlig første søndag i advent.

 

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 27. november 2016Categories: Fåreost, KonkurrenceTags: , , , ,

11 Comments

 1. Jesper Olsen 28. november 2016 at 17:50 - Reply

  Hej Alle og velbekomme.

  Som P. Hein engang (hvis jeg husker rigtigt) “Der er nogen til moderen og nogen til datteren”.
  Det kan da være svært at vælge.
  Men favoritten i mit køleskab er P.T. Arla Unika “Snefrid” Den har også det enhver kvinde burde havde. “Lidt rund, blød men med en kant” ; – )).
  /J.

 2. Mette M 27. november 2016 at 15:19 - Reply

  Uha det er alt for svært spørgsmål…men jeg kunne godt tænke mig snart at få fat i en Kongeå ost igen

 3. Nina 27. november 2016 at 12:32 - Reply

  Comte ost har faktisk været min yndling siden jeg første gang smagte den i Frankrig som 13 årig

 4. Sabine Celeste Svendsen 27. november 2016 at 11:18 - Reply

  Vesterhavsost fra Thise

 5. Connie Helmig 27. november 2016 at 11:13 - Reply

  Så absolut manchego!

 6. Pia Eriksen 27. november 2016 at 10:20 - Reply

  Parmesan

 7. Vibeke Sten 27. november 2016 at 09:53 - Reply

  Jeg er meget til Gorgonzola og Bress Bleu og den dur ☺️

 8. Ninna Harder 27. november 2016 at 09:45 - Reply

  Petit Basque er fantastisk, men jeg er vild med Langres

  • Ostesnak 27. november 2016 at 09:53 - Reply

   Det kan jeg nu også godt forstå, Ninna

 9. Kirsten vinther 27. november 2016 at 08:12 - Reply

  Lige pt. er det RAV øst fra Thise

 10. john lund steffensen 27. november 2016 at 07:30 - Reply

  min favoritost er altid den, jeg lige har lavet sidst

Skriv en kommentar