I morgen udkommer min bog ‘OST på bordet’. Kunne du tænke dig et eksemplar af den, så deltag i Ostesnaks konkurrence. For måske bliver du den heldige vinder, der får tilsendt en signeret ostebog.

Billeder fra OST på bordet
Udvalg af bogens smukke billeder taget af Ditte Ingemann.

For at deltage skal du skrive en kommentar. Fortæl om en af dine bedste oplevelser, hvor ost indgår. Det kan være en bestemt begivenhed du mindes,  en fantastisk ret du har smagt eller din yndlingsspise til hverdag. Your choice.

Jeg trækker lod blandt kommentarerne den 28. marts.

Held og lykke!

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 22. marts 2015Categories: Konkurrence, OstehistorierTags: , , , ,

18 Comments

 1. Kathrine Thomsen 28. marts 2015 at 18:17 - Reply

  Jeg kommer fra en osteglad familie og bor lige nu i Luxembourg hvor der nem adgang til rigtig mange dejlige europæiske oste. Men ellers er en simpel ostemad på rugbrød eller ristet franskbrød med dansk skæreost også supergodt ;-). Jeg smagte for nylig en friturestegt camembert for første gang og det var virkelig en aha-oplevelse, uhmm.

 2. Else Marie Anderden 28. marts 2015 at 17:31 - Reply

  Jeg havde inviteret en række kvinder til en hyggeaften, hvor Camilla kom med en masse forskellige oste, som vi nød at spise.
  Den aften fik jeg øjnene op for, at oste ikke bare er gul ost, feta eller camembert. Dejligt at blive introduceret til den mangfoldighed af oste, som Camilla har kendskab til.

 3. John Post 28. marts 2015 at 16:37 - Reply

  Hejsa du

  Tillykke med din nye bog.
  Her en lile ostehistorie på falderebet ;o)

  2 oste var de bedste venner og modnet sammen. De var dog lidt forskellige, men det gjorde ingen forskel. Gode vener var de.
  Ih du milde hed den ene og var en fin lille skæreost uden de mange kanter. Vennen hed Fede Bede og havde lidt mere kant og fyldte også lidt mere i kalorieregnskabet.

  En dag lå de der i plastbøtten og så mejerinyt, og kedede sig egentlig lidt
  “Skal vi smutte en tur ned i Klokken for at se om der sker noget” forslog Fede Bede.

  Og det gjorde de så.
  Nede i Klokken var der altid nogen der hægte ud. Og specielt 3 var der altid.
  George Gouda, Camembert Carl og Hanne Havarti.
  De kunne være der i klokken længe og fortælle svedige historier.
  Med da Fede Bede og Ih du Milde kom va det kun Hanne Havarti og Georg Gouda der var der.
  “Hvor er Carl blevet af” spurgte Ih du Milde
  “Tjah, der kom sådan en slags storm, kan man sige og lettede galsklokken og så blev Carl revet væk. har ikke set ham siden” oplyste Georg.
  “Det er nu heler ikke så sjovt her længere” mente Hanne. “Måske skule vi smutte videre?”

  “Jeg har hørt der skulle være gang iden nede på brædtet” sagde Fede Bede.

  Det menet de alle lød som en god ide, og så begav de sig afsted dertil.

  Da de kom frem, var der godt nok gang iden og de var mange, og fra alle mulige steder i verden.
  Der var meget fine oste, som de aldrig havde hørt om, nogle nye og fremmede dufte, de ikke havde mødt før, helt andre og smuke gyldne farver.
  De var helt betagede af dette virak og leben. så de helt glemte at spørge hvorfor og hvad der gik for sig.
  Pludselig var der helt stille og alle kiggede den samme vej. Der stod en meget smuk Neufchatel i smuk hjerteform og bad alle der skulle være med i bogen om at komme med denne vej.
  Og så kan det nok være, at de kunne at alle kom afsted.
  Helt forpustet fik Ih du MIlde spurgt en smuk fransk Brie om hvad der foregik.

  “Der er ved at blive fotograferet til en meget elegant og fin ostebog, som alle der betyder noget, gerne vil være med i” sagde Brien og rullede hastigt videre.

  Ih du MIlde og Fede Bede ville da også gerne være med, så de fulgte med strømmen.

  Og rigtig mange oste blev fotograferet, sat fint op drejet og vendt, puttet og pakket.
  Så megen fest og glæde havde de aldrig før oplevet.
  Og alle duftede dejligt til deres dages ende.

  Om de kom med i bogen?

  Det må du læse om i den smukke bog “OST” af Camilla Bojsen-Møller

 4. Cathrine 27. marts 2015 at 09:52 - Reply

  Hvor ser din bog dog bare flot og indbydende ud. Hvis jeg ikke vinder den, må jeg simpelthen ønske mig den til min fødselsdag – har heldigvis fødselsdag i næste måned 🙂
  Har mange gode osteoplevelser, men en ting er sikkert. Uanset hvilket land jeg rejser til, skal de lokale oste prøves og også gerne købes med hjem. Så kan man senere sidde hjemme og nyde osten mens man drømmer sig tilbage til sin ferie 🙂

 5. fru Winther 25. marts 2015 at 12:26 - Reply

  Tillykke med din smukke bog!
  Super flot og super godt gået <3

  Ost er bare så indgroet en del af mit liv. Vi har altid mere ost end vi har andet pålæg. Og bliver et måltid lidt for småt eller for kedeligt, så kan ost altid rette op på det 😀

  Faktisk er ost så meget os, at vi til den store familiefødselsdag sidste år udelukkende serverede retter med ost. Selv kagen!
  Og skal vi på tur, så kører vi meget gerne til Osted Ost for at hamstre 😉

  Tillykke igen – hvis ikke jeg vinder, så køber jeg den bare, for eje den, den SKAL jeg 😉

 6. Lis Nielsen 24. marts 2015 at 18:18 - Reply

  Der var lige kommet minipitabrød på markedet og jeg fyldte dem med brie og peberfrugt. De blev spist ved en å efter en lang cykletur. Det smagte så godt og omgivelserne kunne ikke blive flottere.

 7. BodilHammer 23. marts 2015 at 18:00 - Reply

  I firserne lærtejeg at lave gougeres. Dem har jeg taget op igen og serverer dem til en snack med hvidvin. Deter jo i grundenbare vand bakkelsesdej tilført ost også i ovnen. Super nem og man har 100 stk mini gougeres. Hilsen Bodil Hammer

 8. Caja Larsen 23. marts 2015 at 14:38 - Reply

  Der er mange gode oplevelser med ost. F.eks har vi en tradition hvert år for en påskefrokost med vennerne. Vi er CA. 20 mennesker og vi hygger helt vildt. Det er altid mig der står for ostebordet og de bliver imponeret hvert år fordi jeg altid har noget nyt med, ofte inspireret af dine opskrifter

 9. Maiken 23. marts 2015 at 13:16 - Reply

  Jeg elsker ost og alle slags: geden, mascarpone, roquefort, Gamle Ole (med et godt lag sennep!), friskoste, gouda’er, brie mv. Det siger sig selv at jeg har mange osteoplevelser på bagen. Mine yndlings-osteoplevelser er dog når jeg har fået folk i min omgangskreds til at indse, at de i virkeligheden godt kan lide en ost, de ikke troede de kunne – i mit selskab, hvor jeg selvsikkert har serveret det og påstået, at de bare MÅ smage, for ellers går de glip af noget! Jeg har adskillige gange fået folk til lige pludselig godt at kunne lide en eller anden slags ost, og de takker mig altid bagefter. Dét synes jeg er herligt 🙂

 10. Louise Adelholm 23. marts 2015 at 13:08 - Reply

  Hmm, den bedste oplevelse da jeg lavede ost selv. Både feta og mascapone. Det var lækkert, og man nyder det bare mere når man selv har lavet det,.
  Tak i øvrigt for en god blog!

  Louise

 11. Katrine Frisgaard Gunnersen 23. marts 2015 at 10:17 - Reply

  Simpelthen bare en sommeraften, hvor ungerne er puttet. En skøn flaske mørk øl, og så oste og pølser i udvalg. Det er simpelthen bare indbegrebet af ren luksus

 12. Camilla 23. marts 2015 at 05:53 - Reply

  Både min far og jeg elsker ost! Jo stærkere jo bedre. Jeg var ikke særlig gammel da han introducerede mig for pizza med 4 oste – der nu er en fast tradition at spise når vi er på ferie sammen. Da han sidste år blev meget syg, købte jeg et kæmpe stykke af hans yndlingsost og selvom hans madlyst og fødeindtag var begrænset på det tidspunkt, så spiste han osten i løbet af kort tid. Heldigvis har han det meget bedre nu og jeg glæder mig til årets sommerferie og vores pizza 😀

 13. Pia H 23. marts 2015 at 04:42 - Reply

  I min by ligger er gammel osteforretning “Frandsen”. Den har lagt her, så længe jeg kan huske tilbage (om den i mellemtiden har skiftet navn, ved jeg ikke, men for mig hedder den stadig “Frandsen”… det er stedet jeg går hen, når de ældre i familien skal have en gave. Enten laver jeg selv en kurv med mange små oste… både kendte og ukendte. Eller også køber jeg et gavekort, så folk selv kan vælge. Problemet er… jeg altid bliver en del fattigere end beregnet, fordi jeg ikke kan styre mine egne indkøb… desuden… her får man lov at smage på varene 😀

 14. Pernille 23. marts 2015 at 01:20 - Reply

  Jeg elsker ost på alle tidspunkter og i alle afskygninger, men jeg er særlig glad for den tradition, som jeg har skabt sammen med mine børn fra de var helt små – nu er de 15 og 19 år. Hvert år den 23. december tager vi sammen i Lynhjem i Helsingør – måske nok Danmarks lækreste osteforretning – og så køber vi for en formue oste. Nogle er gengangere, men vi vælger også hver en ny ost hvert år. Ostene spiser vi så sammen med behørigt tilbehør de dage i julen, hvor vi ikke skal ud. Superlækkert, hyggeligt og nemt 🙂

 15. Louise 22. marts 2015 at 23:12 - Reply

  Endelig er det dagen, hvor din bog udkommer! Hvor har jeg glædet mig til det – og sikken fin gave at vinde. Ost er en stor del af min hverdag, som jeg prioriterer højt – Lactose- og fedtforskrækkelse kan jeg ikke arbejde med, når det gælder ost 😉 Mange af mine fineste øjeblikke var der ost involveret f.eks den aften, hvor jeg bare vidste, hvem jeg skulle dele mit liv med (det var en comté. Osten – ikke manden ;-)) Derudover er jeg helt pjattet med at lave desserter og noget af det jeg sætter pris på ved ost er, at det kan jeg bare ikke lave selv.

 16. Majbrith Ingversen 22. marts 2015 at 22:50 - Reply

  I denne uge var jeg på en kort tur til Amsterdam. Jeg fandt en lille ostebutik og i min naivitet troede jeg at jeg bare lige skulle ind og kigge lidt.
  Det skal siges at når jeg skal hygge med lidt godt mad, så står den gerne på en tallerken med lidt forskellige oste og andet godt.
  Da det nu var Amsterdam jeg var i så var det mest forskellige gauda oste de solgte. Inden jeg havde været der i 2 minutter, indså jeg min naivitet. Og det blev til 4 forskellige slags oste der har forsødet min weekend. Og hver især var en oplevelse.. Det er absolut ikke sidste gang jeg vælger den form for souvenir..

 17. Casper Petersen 22. marts 2015 at 22:21 - Reply

  Da jeg snart har fødselsdag, så ville det ikke være en skidt gave at købe til mig selv. Jeg må jo nok erkende, at jeg er ret vild med ost!

 18. Birgit Mathiesen 22. marts 2015 at 21:34 - Reply

  Wow en smuk bog, glæder mig total mega meget til at bladre i den.
  Elsker bare ost “på bordet”.
  specielt fredag eller lørdag aften – for så er der nemlig weekend for to 🙂
  Ferie hvor jeg i specielt i sydfrankrig også nyder alle mulige forskellige slags oste, det er bare livet 🙂
  Ostekage er min favorit dessert.

Skriv en kommentar