‘Sharing is caring’. Der er ikke noget bedre end at sidde til bords og dele forskellige små retter. Spist med fingrene, naturligvis.
Her er en nem og lækker lille deleret: En ricottacreme med ærtepuré med mynte ovenpå. Dyp ristet brød i – og mums, det smager af lyse sommeraftener og blå himmel.
Ricottacreme med ærtepuré med mynte
INGREDIENSER (1 tallerken):
Ricottacreme:
250 g ricotta
salt
peber
saften af en halv lime
muskatnød
Ærtepuré:
1 skalotteløg
olivenolie
500 g friske ærter i bælg
salt
peber
en stor kvist frisk mynte
2 spsk cashewnødder
SÅDAN GØR DU:
Rør ricotta cremet i en skål og smag til med salt, peber, limesaft og fintrevet muskatnød. Fordel på en tallerken.
Bælg ærterne, hak mynten. Hak cashewnødderne groft.
Hak skalotteløg fint og sautér i lidt olie på en pande i nogle minutter til løget er blødt.
Kom ærter, løg og mynte i en blender og kør til en grov puré. Smag til med salt og peber.
Fordel ærtepuréen oven på ricottaen.
Dryp lidt olivenolie over, drys med nødder, salt og friskkværnet peber.
Servér med ristet brød, rugbrødschips, kiks eller knækbrød.
Velbekomme! Så er der serveret ricottacreme med ærtepuré.