Tænk engang!
11 år!

Så længe har ostebloggen eksisteret. Børnesygdommene er lagt bag os, og der er sørme sket meget, siden jeg lidt bævende trykkede på ‘publicér-knappen’ for første gang. På ostebloggen ligger der fx:

 • 448 blogindlæg
 • 164 opskrifter med ost
 • 74 blogindlæg om en bestemt ost eller ostetype

Plus rejsebeskrivelser, oplevelser og meget mere.

Fødselsdagsbarnet gør status

Selv om der har været lidt stille på bloggen, så har der absolut ikke været stilstand i Ostesnak. Derfor tænker jeg, at det er på sin plads med en lille status over, hvad jeg egentlig har brugt (og stadig bruger) min tid på. For særligt tre projekter har fyldt hos mig de seneste (mange) måneder…

Projekt #1: Ostens Dag

Pandekagens Dag, International Bacondag, ja selv brunsvigeren har sin egen dag. Men ikke osten. I Danmark, altså.

For svenskerne og nordmændene, og selvfølgelig amerikanerne – blot for at nævne nogen – hylder allerede den skønne ost på én specifik dag om året. Men det gør vi ikke her til lands. Indtil nu. For nu kommer Ostens Dag til Danmark!

Den første fredag i marts bliver fremover Ostens Dag. Premieredagen bliver således fredag den 1. marts 2024.

Sammen med reklamebureauet Wonderfuel og godt sparket igang af osteelsker Ib Hasseriis har jeg sat mig for at drible Ostens Dag i gang. Vi drømmer om en ostefest i alle kroge af Danmark, hvor alle er inviteret. Vi ser for os, at der bliver et mylder af små og større aktiviteter, lige fra events som fx ostesmagninger til gode tilbud og smagsoplevelser, der hvor du køber ost.

Dagen bliver en kærkommen lejlighed til at smage en ny ost, lave en anderledes ret med ost eller blot servere et skønt ostebræt derhjemme.

Hvis du følger med på Ostesnaks kanaler, vil du få en masse mere at vide i løbet af efteråret! 👉 Stay tuned!

Ostens Dag

Projekt #2: Ostesnaks Webshop

En hva’be’har? Ja, du hørte rigtigt. En webshop.

Jeg fandt for nyligt en gammel notesbog (jeg elsker nemlig at skrive mine gode idéer ned i notesbøger) – og her var en liste over de produkter, jeg godt kunne tænke mig at sælge i  en kommende webshop. Det sjove var, at listen havde jeg skrevet i 2016. Både dengang og nu er min kongstanke at samle mine egne favoritter: De bedste osteknive, rivejern og ostebokse garneret med sjove ting, som vil varme ethvert ostehjerte: Smukke ostepostkort, et ostet bogmærke og naturligvis min egen ostelogbog.

Men gode idéer skal – i lighed med de mest smagfulde oste – modnes. Og nu er webshoppen klar.

Læg vejen forbi www.shop.ostesnak.dk, snus rundt i krogene, tag dig god tid og kig på varerne. Jeg har flere varer undervejs, men nu er jeg i gang.

Ostesnak fylder 11

Projekt #3: Et osteleksikon

Har du nogen gange haft brug for at google en ost eller ostetype? Det har jeg. Og derfor arbejder jeg lige nu på et osteleksikon eller rettere et samlet sted, hvor du kan finde navnene på de mest gængse ostetyper og oste.

Det er et større arbejde, og jeg er ikke i mål, men hold op da, hvor har jeg nydt at nørde ned i rigtig mange forskellige oste.

Hvis du er lige så tålmodig som jeg, så vil du senere på efteråret høre et stort hurraråb fra mig, når jeg sætter det sidste punktum. Men der er jeg ikke helt endnu.

Tak til dig!

Så ja, der sker noget på flere fronter.

Jeg er taknemmelig og utrolig glad for, at du har læst med hertil, og at du følger Ostesnak derude.

Husk at du altid er velkommen til at kigge forbi en ostesmagning eller sende mig en mail, hvis du har noget på hjerte.

Til lykke til Ostesnak! Hip hip hurra!

Ostesnak fylder 11

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 29. september 2023Categories: Om bloggenTags: , , , , ,

2 Comments

 1. Susanne Roest-Madsen 29. september 2023 at 19:22 - Reply

  Kære Camilla Ostesnak.

  Du er “bare” et fantastisk osteLOKOMOTIV 👏🏼👏🏼👏🏼.
  Så fuld af ideer og kreativ.

  Mange glade ostehilsner fra en osteelsker, der er blevet endnu større ostelsker i selskab med dig, din osteblog og dine opslag på Instagram.

  Susanne Roest-Madsen

  • Ostesnak 30. september 2023 at 06:59 - Reply

   Tusind tak, Susanne. Dine ord varmer utroligt meget, at dele sin osteviden er nemlig så meget sjovere, hvis der er nogen at dele den med. Tak for at følge med! 👏👏😘

Skriv en kommentar