1. søndag i advent – og ja, selvfølgelig får du en adventskalender her på Ostesnak. Én ting kan du være sikker på: Alle fire søndage vil det handle om ost! 🙂
Første søndag i advent er der en tripple-cream ost og brombær syltet i lakrids i kalenderen. Tripple-cream er betegnelsen for oste, der er tilsat fløde. Jeg har valgt osten Le Délice de Bourgogne, der kan bryste sig af at være 72+ (hvilket er en fedtprocent på hele 38%!). Smagen er lidt flødeagtig og let syrlig. Jeg kommer næsten til at tænke på jordbær og fløde. Bær og frisk frugt passer nemligt fortrintligt til – her har jeg syltet nogle brombær, som du får opskriften på.
BROMBÆR SYLTET I LAKRIDS
Ingredienser:
1½ dl rørsukker
1½ dl vand
1-2 tsk salt lakridssirup
300 g brombær
Kog sukker, vand og lakridssirup op i en gryde (smag til med lakridssiruppen). Kom bærrene i den kogende sukkerlage og kog dem op. Hæld brombærrene på skoldede glas, luk dem og lad dem køle af.
TIP:
Jeg er sikker på, at man også kan dryppe lidt af brombærrene og lagen over is eller kage, hvis den søde tand skulle råbe op.
Fortsat god 1. søndag i advent!
[…] stykke Roquefort. I et lille glas eller på en ske kan du lægge lidt sødt tilbehør, som f.eks. brombær syltet med vanilje eller hybenchutney. Server en strimmel knækbrød […]
De smager så lækkert lidt ligesom sund slik ..!! Kom dog også lidt revet appelsin skal i en portion. Det blev også super godt
Hej Inger,
Tak for tilbagemeldingen. Det lyder som et fint lille twist, du har tilføjet! Har du også smagt det på fx skyr eller is?
Mange glade ostehilsner
Camilla
[…] stykke Roquefort. I et lille glas eller på en ske kan du lægge lidt sødt tilbehør, som f.eks. brombær syltet med vanilje eller hybenchutney. Server en strimmel knækbrød […]
Den ser super lækker ud. Skal smage denne ost i weekenden og glæder mig helt vildt 🙂
Hej Maiken,
Så vil jeg da ønske dig rigtig god fornøjelse med den – og jeg håber, at du vil dele min begejstring! 🙂
Mange hilsner, Camilla
Det lyder ordenlig hyggeligt – både de lakridssyltede brombær OG osten. Et fint og anderledes supplement på julefrokostbordet 🙂
Tak, Dikte. Og så kan man jo selv skrue op eller ned på lakridssmagen – alt afhængig af, hvor ‘lakrids-aficionado’ man er.