1. søndag i advent – og ja, selvfølgelig får du en adventskalender her på Ostesnak. Én ting kan du være sikker på: Alle fire søndage vil det handle om ost! 🙂

 

Første søndag i advent er der en tripple-cream ost og brombær syltet i lakrids i kalenderen. Tripple-cream er betegnelsen for oste, der er tilsat fløde. Jeg har valgt osten Le Délice de Bourgogne, der kan bryste sig af at være 72+ (hvilket er en fedtprocent på hele 38%!). Smagen er lidt flødeagtig og let syrlig. Jeg kommer næsten til at tænke på jordbær og fløde. Bær og frisk frugt passer nemligt fortrintligt til – her har jeg syltet nogle brombær, som du får opskriften på.

Ostesnak - 1. advent

BROMBÆR SYLTET I LAKRIDS
Ingredienser:

1½ dl rørsukker
1½ dl vand
1-2 tsk salt lakridssirup
300 g brombær

Kog sukker, vand og lakridssirup op i en gryde (smag til med lakridssiruppen). Kom bærrene i den kogende sukkerlage og kog dem op. Hæld brombærrene på skoldede glas, luk dem og lad dem køle af.

TIP:
Jeg er sikker på, at man også kan dryppe lidt af brombærrene og lagen over is eller kage, hvis den søde tand skulle råbe op.
1advent-2-web

Fortsat god 1. søndag i advent!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Navn:
E-mail:

5 Comments

  1. […] stykke Roquefort. I et lille glas eller på en ske kan du lægge lidt sødt tilbehør, som f.eks. brombær syltet med vanilje eller hybenchutney. Server en strimmel knækbrød […]

  2. Maiken Bundgaard 18. december 2013 at 21:12 - Reply

    Den ser super lækker ud. Skal smage denne ost i weekenden og glæder mig helt vildt 🙂

    • Ostesnak 18. december 2013 at 22:08 - Reply

      Hej Maiken,
      Så vil jeg da ønske dig rigtig god fornøjelse med den – og jeg håber, at du vil dele min begejstring! 🙂
      Mange hilsner, Camilla

  3. Dikte Post 1. december 2013 at 18:29 - Reply

    Det lyder ordenlig hyggeligt – både de lakridssyltede brombær OG osten. Et fint og anderledes supplement på julefrokostbordet 🙂

    • Ostesnak 1. december 2013 at 22:01 - Reply

      Tak, Dikte. Og så kan man jo selv skrue op eller ned på lakridssmagen – alt afhængig af, hvor ‘lakrids-aficionado’ man er.

Skriv en kommentar