REKLAME / I SAMARBEJDE MED PRÉSIDENT / GIVEAWAY
Der er flere faktorer, der påvirker smagen på en ost. Det starter naturligvis med råvaren, altså mælken, som kan komme fra forskellige typer af dyr (fx ko, ged eller får). Også racen og foderet påvirker mælkens smag.
Giveaway: Vil du smage denne cremede brie, skal du læse videre…
Det betyder også noget, hvad mejeristerne gør på mejeriet. Lige fra starten, hvor de måske pasteuriserer mælken, og hele vejen indtil osten bliver lagt på modningslageret for at færdigudvikle sin karakter. Hvad der sker under lagringen, som man også kalder ‘affinage’, er et kapitel for sig – og det må komme i et andet blogindlæg.
Men en af de ting, der har en stor betydning for smagen, er de kulturer, altså mælkesyrebakterier og evt. skimmelsvampe, der bliver brugt.
Nyhed
I en ny ost fra Président med navnet Brie Gourmet spiller kulturerne en særdeles vigtig rolle. Mejeristerne har valgt at arbejde med nogle kulturer, som giver en cremet brie med en mere intens og fyldig smag. Kulturerne påvirker også overfladens udseende, som her er meget tynd og lidt mindre hvid (mere rustik?) end på de fleste andre brieoste.
Vil du smage denne ost?
Jeg har fået lov til at give tre læsere muligheden for at smage brien med den mere intense smag. Hvis du er interesseret, skal du skrive en kommentar herunder. Du kan også lægge et lod mere i kurven ved at deltage på facebook eller instagram. Men du kan kun deltage én gang hvert sted.
Jeg trækker lod blandt alle kommentarer på onsdag den 21. november. Herefter kontakter jeg de tre heldige direkte og skriver det også her. Held og lykke!
PS. Kan du ikke vente til onsdag for at se, om du er en af de heldige, kan du altid lægge vejen forbi (de fleste) supermarkeder. Kig efter en brie i en sort indpakning…
Konkurrencen er slut, tak til alle, der deltog. De tre vindere er fundet blandt dem, der deltog her på bloggen, på facebook og på instagram.
Til lykke til Henriette C., Anette Z. og Kirsten L. I har alle fået direkte besked, og en ost er på vej til jer.
Ej, hvor ser den lækker ud. Den kunne jeg godt tænke mig at smage.
Den ser lækker og spændende ud, har du evt. opskriften på den ???
Hej Ib,
Jeg kender ikke til de konkrete kulturer, som mejeristerne bruger. Men jeg vil prøve at se, om de kan give dig et tip.
Mange hilsner Camilla
Den brie lyder virkelig spændende!
Den ville passe perfekt til ostebordet på min 40-års fødselsdag, hvor mine fødselsdagsgæster skal smage alle mine yndlingsoste.
Vi spiser altid masser af brie feks Brie de Meaux når vi er i Frankrig, så glæder mig til at smage denne ☺️
En god brie er altid velkommen hjemme hos os.
Jeg er vild med brie.
Jeg vil derfor være superglad for chancen til at smage denne spændende brie
Prøver lykken. Brie er en af mine yndlingsoste
En ny brie en råkold november aften,- den vil jeg gerne snage
I aften får mine gæster et udvalg af Arlaunika X og den spændende Gammel Knas 42 måneder. Men det skal ikke afholde mig fra at meget gerne smage en ny brie.
En spændende nyhed – den brie vil jeg rigtig gerne smage 🙂
Den vil jeg meget gerne smage
Nøj, hvor vil jeg gerne smage den
Hej.
Den ser rigtig spændende ud. Den ville jeg meget gerne smage.
Ja tak 🙂
Mums!
Meget gerne 🙂