Halloumi-osten fra Cypern og familien af andre grilloste (som osten kaldes, når den ikke stammer fra Cypern) har det høje smeltepunkt til fælles. Det betyder, at de er superegnede til at stege eller grille – uden at osten smelter.
Den salte og fyldige smag, og lidt knirkende og faste konsistens gør også, at osten nemt kan erstatte kødet fx i en salat.
Her er et bud på en god og sommerlig salat med halloumi. Den er både mættende og så farvestrålende, at man bliver i godt humør bare ved at se den!
Salat med halloumi og grillet grønt
INGREDIENSER (4 personer):
Skru op eller ned for mængderne afhængig af, om salaten serveres som hovedmåltid, frokost eller tilbehør.
Syltede rødløg (find opskriften her)
6 små peberfrugter i alle farver
Olivenolie
400 g halloumi DOP (eller en anden grillost)
6 mellemstore tomater i alle farver
4 store håndfulde spæde salatblade, gerne blandet
1 håndfuld snittet forårsløg
Dild
SÅDAN GØR DU:
Begynd med at sylte rødløgene.
Flæk peberfrugter, fjern kernerne. Dryp med olie og grill dem i nogle minutter på hver side. Stil til side.
Grill halloumiosten nogle minutter på hver side. Stil til side og skær den let afkølede ost i strimler.
Skær tomater i kvarte.
Anret salat på et fad eller tallerkener. Kom tomater, peberfrugter, syltede rødløg, ost, forårsløg og dild oven på.
[…] Sommer eller ej – her er en nem opskrift på en hapser, tapas, tilbehør til middagen eller en del af ostebordet: Grillspyd med halloumi! […]