Ok, det lyder næsten som breaking news på et nyhedsmedie, og så dramatisk var det jo nok ikke. Men klokken var fem minutter i seks, sulten var ved at vinde indpas i små og store maver. Planen var lagt: Torsk skåret i fiskefingerstørrelse lå klar, grovfritter bagte i ovnen og så manglede creme fraichen til 1000 øers dressingen.

Og her skrider ricottaen til handling. Den ligger lige der på hylden i køleskabet og råber: “Tag mig, tag mig. Jeg er lige så god som creme fraiche!”. Og sådan blev det.

1000 øers dip rørt med ricotta

1000 øers dip
Ingredienser (4 personer):

1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
1 dl ricotta
2 spsk mælk
2 spsk tomatpuré
2 spsk tomatketchup
salt og peber

Pres hvidløget og rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber. Rør evt. lidt ekstra mælk i, hvis du vil have konsistensen lidt tyndere.

Fish and chipsFish and chips med ricottadip

Inspirationen til dagens måltid kom fra bogen Mit Kokkeri, som deles ud til børn, der har madkundskab i skolen. En fin og meget pædagogisk bog til børn med det formål at få dem til at overtage køkkenet. På hjemmesiden mitkokkeri.dk ligger der også videoer til tips og tricks – og meget mere for børn.

Citronsaft på torsk

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. Gitte Kuhne Plambek 17. februar 2015 at 22:25 - Reply

    Super god ide! Ricotta ost er den lidt oversete lillebror! Opskriften skal afprøves snarest:)
    Bon appetit!

    • Ostesnak 17. februar 2015 at 22:36 - Reply

      Ja, ricotta er faktisk både overset og totalt undervurderet. Merci!

Skriv en kommentar