Pizza Savoyarde

Pizza med fransk twist (a la Savoien)

Efter julens overdådighed på alle fronter følger en periode med lidt mere nøgternhed. Inspireret af denne ånd begyndte jeg at rydde op – og sørme om jeg ikke faldt over en spændende pizza fra en tidligere tur til Frankrig, en pizza, der aldrig nåede til bloggen. Det er måske ikke en pizza, der lige passer til januars kålsalater og andre sunde og lette retter – men dog en vinterret, der kunne supplere en let salat perfekt :-).

Pizzaens navn er ”Savoyarde”, og henter netop sin inspiration i Savoien. Savoien ligger i det bjergrige, østlige Frankrig, og her kommer flere af mine favoritoste fra så som Comté, Gruyère, Tomme de Savoie og Beaufort. Herfra stammer også retten Tartiflette, der laves af intet mindre end kartofler, løg, bacon, creme fraiche og en hel Reblochón. En noget tung, men meget smagfuld sag!

På pizzaen var Reblochón skiftet ud med raclette og emmental, men ellers var der dømt Tartiflette på sprød dejbund med både creme fraiche, bacon, kartofler, løg, emmental og raclette. Resultatet var en skøn pizza med masser af ostesmag.

Den færdige pizza Savoyarde

 

Har du lyst til at prøve kræfter med den selv, så skal du bruge:

Pizzadej (evt. færdige bunde)
Creme fraiche
Kogte kartofler i tern
Bacon i tern
Løg
Racletteost i skiver
1 æg per pizza
Lidt sorte oliven
Revet emmental

 

Smør pizzabunden med creme fraiche.

Bunden smøres med Creme Fraiche

Fordel tern af kogte kartofler og bacon på pizzaen. Og dernæst tynde både af rå løg.

Kartofler og bacon drysses påLøg kommer på

Skær Racletteskiverne i mindre stykker og fordel på pizzaen.

Skiver af raclette

Slå et æg ud på pizzaen og prik hul i blommen, så den flyder ud.

Et æg slås ud

Kom nogle sorte oliven på – og drys til sidst generøst revet emmental over pizzaen.

Oliven drysses påTil sidst masser af emmental

Så skal pizzaen en tur i ovnen – og er derefter klar til serveres.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*