Vi har Bælgfrugternes Dag, Sildens Dag og Kartoflens Dag. Vi har også International Kaffedag, International Bacondag og Cheeseburgerens Dag. Men ikke en vaskeægte 100% dansk mærkedag for ost. Indtil nu. For nu kommer Ostens Dag!

Byd velkommen til Ostens Dag!

En decemberaften i 2021 skrev en jysk osteelsker med navnet Ib i min Facebookgruppe: ‘Hvad med at lave en national ostedag i Danmark?’

Jeg svarede ham, at jeg syntes godt om hans idé, og at jeg lige ville give det en tanke.

Der skulle gå et år (!!), før Ib prikkede til mig igen og spurgte, om jeg havde tænkt videre. Og derfra kom der endelig skub i projektet.

Hvad er Ostens Dag?

Helt fra starten har jeg set Ostens Dag som en hyldest til osten, og hvor hele branchen stod sammen for at skabe et hav af skønne events og smagninger for alle landets osteelskere.

Min drøm er gået i opfyldelse, når man fra København til Vestjylland kan finde en god osteoplevelse i nærheden.

Brug Ostens Dag til at smage en ukendt ost eller udforsk en alternativ måde at bruge ost i madlavning på!

Alle kan være med

Det har også været et kardinalpunkt for mig, at alle var velkomne omkring bordet. Ligesom et godt ostebord er mangfoldigt og indeholder både danske og udenlandske, milde og intense, bløde og hårde oste, så skulle samarbejdspartnerne afspejle samme diversitet. Og heldigvis er det lykkedes at få både danske og udenlandske producenter med, supermarkeder og ostehandlere, samt både detailhandlen og foodservicegrossisterne.

Stærke muskler i projektgruppen

Noget af det allerførste jeg gjorde, efter at have talt med Ib, var at kontakte reklamebureauet Wonderfuel, som bl.a. står bag mit Ostesnak-logo. De skulle lave en visuel identitet til Ostens Dag.

Det mundede både ud i Ostens Dag-logoet, men endnu bedre: Det mundede ud i, at de gik ombord i projektet sammen med mig.

Ostens Dag
Ostens Dag
Ostens Dag
Ostens Dag

Vores samarbejdspartnere

Uden opbakning, ingen Ostens Dag.

Anne fra Wonderfuel og jeg lagde ud med at holde en hulens bunke online-møder med hele ostebranchen, detail- og specialhandlen samt foodservicesektoren. Da de overordnede rammer var nogenlunde på plads, kunne vi begynde at lave hjemmeside, kalendermodul, tage billeder og skrive tekster til pressemeddelelser, posts til sociale medier, artikler, landing pages, lave plakater, postkort, skilte til ostehandlere og kantiner osv. osv.

Samarbejde på kryds og tværs

Det har virkelig været en sjov proces, hvor mange har budt ind med idéer og stillet deres egne ekspertiser til rådighed.

Et eksempel ser du herunder. Jeg er ude og tale med Thomas, der er køkkenchef i en Serwiz-kantine omkring Ostens Dag. Lactalis tropper op med oste – og tilbyder sin assistance i kantinen omkring Ostens Dag. Samtidig har HW Larsen sendt en fotograf, som tager billeder af det hele til deres februar-magasin, der er fyldt med ostegrej – og ikke mindst en artikel om Ostens Dag, som jeg har skrevet.

Jeg elsker, når folk ser muligheder og byder ind, hvor de kan!

Ostens Dag
Ostens Dag

Alle fotos herover: HW Larsen.

Vil du vide mere om Ostens Dag?

Du kan læse mere om Ostens Dag på vores hjemmeside.

Her kan du også finde kalenderen (der går i luften i denne uge), ligesom der for arrangørerne kommer en side, hvor du kan downloade logoer, færdige posts til sociale medier, tekster, skilte til buffeten mv.

Ostens Dag

Hvad håber du at opleve, når vi hylder osten?

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 24. januar 2024Categories: OstehistorierTags: , , , , ,

2 Comments

  1. Susanne Roest-Madsen 24. januar 2024 at 20:56 - Reply

    Jeg får sved på panden bare af at læse om alle dine ideer og initiativer, Camilla.
    Bravo 👏🏼👏🏼👏🏼.

    • Ostesnak 24. januar 2024 at 20:59 - Reply

      🤣🫶 Jeg er så spændt på at se, hvordan dagen bliver foldet ud rundt omkring – og alle de mange spændende aktiviteter!

Skriv en kommentar