Ostebloggen
Ostesnak er navnet på ostebloggen, der for alvor så dagens lys i 2012. Her finder du små og store historier om ost. Nogle er uforpligtende sjove – andre er seriøst ostenørderi. Du vil også møde et hav af ildsjæle, der på forskellig vis har dedikeret deres liv til ost. Og ikke mindst finde opskrifter og inspiration.
Jeg vil invitere dig til at gå tilbage i tiden til de lidt ældre blogindlæg også (via pilene nederst på siden).
God læselyst på ostebloggen!
Dyster om at lave Schweiz’ bedste ost
Swiss Cheese Awards er en prestigefyldt konkurrence, en osteskole og en vaskeægte folkefest. Læs om min oplevelse af ostemesterskabet.
Ostesnak fylder 12 år – lad os fejre det!
Ostesnak fylder 12 år. Det fejrer vi med en fødselsdagskonkurrence, hvor du kan vinde lækre oste på flot ostebræt!
Myseost – den ’ekte’ gedeost
Ved du, hvordan man laver myseost, altså den 'ægte' gedeost? Tag med til fjelds og besøg Prestholt Støl, hvor de sommeren over laver geitost af gedernes fjeldmælk.
Sommerferie på sæteren
På sæteren Gurostølen holder familien sommerferie, mens køerne græsser frit. Af den friske fjeldmælk laver de traditionelle norske oste. Mød Rakel, Jarle og køerne her.
Ostefamilien fra Geilo
Lidt uden for Geilo bor en familie, der lever og ånder for ost. Om sommeren bor familien og deres 200 malkegeder oppe på fjeldet, hvor dyrene græsser frit, mens familien laver myseost og andre oste af deres mælk.
Sommerliv på den norske sæter
Den norske sæter er en vigtig del af den norske kulturarv. Læs om baggrunden og kom med på sæterbesøg.
Grillede majs og kryddersmør med ost
Giv dit kryddersmør et ostet touch. Her er en opskrift.
Halloumi grillspyd
Enkelt og smagfuldt. Her er opskriften på halloumi grillspyd (som i øvrigt kan spises hele året rundt).
Salat med halloumi og grillet grønt
'Smagen af sommer på en tallerken'. Det kunne være titlen på denne salat med halloumi og grillet grønt. Få opskriften!
Halloumi DOP – den ikoniske ost fra Cypern
Halloumi er Cyperns ikoniske ost med rødder tilbage til oldtiden. Læs hvad der gør osten unik - og få inspiration til at bruge den i køkkenet.
Det gode koliv kan smages hos Hitra Gårdsmat
Hos Hitra Gårdsmat laver de økologiske råmælksoste af mælk fra egne køer, der bestemmer ret meget over deres eget liv, bl.a. hvem de omgås, og hvad de spiser. Det kan smages i ostene.
Backensholzer Hof – oste fra et tysk gårdmejeri
På gårdmejeriet Backensholzer Hof i Nordtyskland er det de små detaljer, der gør forskellen. Kom med på besøg! PS. Har du aldrig mødt en mideost, kan du møde en her.