Marengs med parmesan

Vil du smage en marengs med ost i?

Hvor langt kan man trække ost med ind i det søde køkken? Det er et interessant spørgsmål, og jeg mener, at svaret handler (som så meget andet) om balance. På den ene side skal det smage af ost (ellers er der ingen grund til at gøre det), og på den anden side skal det smage godt (ellers er der heller ingen grund til at gøre det). 🙂

Marengs med parmesan

Tidligere på ugen havde jeg fornøjelsen af at lave en salt og en sød ret med ost i Ost & Kos køkken på International Food Contest i Herning, en fagudstilling for mejeribranchen. Mit søde indslag var disse marengs, som har en interessant krydret og salt undertone fra parmesan og rosmarin.

Lyder det mærkeligt? Prøv selv!

Ostebue i brug

 

MARENGS MED PARMESAN OG ROSMARIN

Ingredienser (ca. 20 styk):
3 æggehvider
190 g sukker
10 g parmigiano reggiano, fintrevet (du kan også bruge en anden fast lagret ost)
1 kvist rosmarin, finthakket
1 knivspids salt
balsamico glace

Pisk æggehviderne stive med halvdelen af sukkeret. Pisk til massen er sej. Vend forsigtigt resten af sukkeret i sammen med parmesan, rosmarin og salt.

Sprøjt en stribe balsamico glace på indersiden af en sprøjtepose (har du ikke sådan en, kan du bruge en frysepose i stedet). Kom marengsmassen i, klip hul på posen og lav små marengs på en bageplade.

Bag dem ved 125 grader (ikke varmluft) i ca. en halv time.

Servér fx til en citron-mynte sorbet.

Marengs med parmesanMarengs med parmesan

I køkkenet var også dagens vært Rasmus Holmgaard (Ost & Ko) og Feinschmeckeren, der lavede denne flotte ret.

I godt osteselskab

Men sig mig – hvad tænker du? Har du smagt ost i en sød ret? Og hvordan var det?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*