Flødeboller med blåskimmelost i Madbloggerudfordringen

Min udfordring i forbindelse med Madbloggerudfordringen #2 var at finde en opskrift på bloggen Nastaran. Jeg har lige siden jeg læste om en spansk stjernekok, der lavede fyldte chokolader med Cabrales (kraftig og salt blåskimmelost fra Nordspanien) tænkt på, hvordan man kan kombinere blåskimmelost og noget sødt – og stadig få et smagfuldt og godt resultat. Jeg valgte derfor en opskrift på flødeboller og tilsatte gorgonzola. Og da familien kom til middag, var det jo en perfekt anledning til at prøve mit flødebolle-eksperiment af…

Flødeboller med gorgonzola

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var fristet til at købe en bakke flødeboller og fotografere dem til dette indslag – for mine blev måske lige lovlig “rustikke” (fik også kælenavnet “flødebolle-oblater”). Men smagen var der til gengæld ikke noget i vejen med. Gorgonzolaen gav en lille snert af noget pikant, der ikke overdøvede sødmen, men snarere komplimenterede den.

FLØDEBOLLER MED GORGONZOLA (24 stk)
400 g marcipan
240 g sukker
0,8 dl vand
120 g pasteuriserede æggehvider
80 g gorgonzola af typen Dolce (f.eks. Galbani Cremoso eller Igor. Du kan også bruge gorgonzola af typen Piccante (f.eks. Galbani Intenso), hvis du vil have meget mere blåskimmelsmag).
1 spsk fløde
200 g mørk overtrækchokolade

Form marcipanen til en rulle og skær 24 skiver. Bag dem ved 180 grader i ca. 5 minutter.

Kom vand og sukker i en lille kasserolle og kog i 2 minutter. Pisk æggehviderne let. Hæld langsomt den kogende sukkerlage i æggehviderne, mens du pisker.  Pisk æggehviderne i 15 minutter. Det er vigtigt, at de er meget stift pisket.

Rør osten ud i en skål med fløden til der ikke er flere klumper. Vend osten meget forsigtigt i æggehviderne. Kom i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på marcipanbundene.

Bag flødebollerne i 5 minutter ved 180 grader til overfladen bliver fast. Pensl de afkølede flødeboller med smeltet chokolade og lad dem tørre.

Flødeboller med gorgonzola

Mine “problemer” begyndte, da jeg forsigtigt vendte osteblandingen i de stift piskede æggehvider. For lige her mistede æggehviderne noget af strukturen. Har du et tip, så del det endelig! Jeg vil i mellemtiden perfektionere mine flødeboller, så de en dag også kan blive lidt højere 🙂

Flødeboller med gorgonzola

Og dommen fra gæsterne? Tja, døm selv:

Resterne gorgonzola-flødebollerne

Er du mere nysgerrig omkring Madbloggerudfordringen, kan du læse mere her. Min første Madbloggerudfordring finder du her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *