Min udfordring i forbindelse med Madbloggerudfordringen #2 var at finde en opskrift på bloggen Nastaran. Jeg har lige siden jeg læste om en spansk stjernekok, der lavede fyldte chokolader med Cabrales (kraftig og salt blåskimmelost fra Nordspanien) tænkt på, hvordan man kan kombinere blåskimmelost og noget sødt – og stadig få et smagfuldt og godt resultat. Jeg valgte derfor en opskrift på flødeboller og tilsatte gorgonzola. Og da familien kom til middag, var det jo en perfekt anledning til at prøve mit flødebolle-eksperiment af…

Flødeboller med gorgonzola

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var fristet til at købe en bakke flødeboller og fotografere dem til dette indslag – for mine blev måske lige lovlig “rustikke” (fik også kælenavnet “flødebolle-oblater”). Men smagen var der til gengæld ikke noget i vejen med. Gorgonzolaen gav en lille snert af noget pikant, der ikke overdøvede sødmen, men snarere komplimenterede den.

FLØDEBOLLER MED GORGONZOLA (24 stk)

400 g marcipan
240 g sukker
0,8 dl vand
120 g pasteuriserede æggehvider
80 g gorgonzola af typen Dolce (f.eks. Galbani Cremoso eller Igor. Du kan også bruge gorgonzola af typen Piccante (f.eks. Galbani Intenso), hvis du vil have meget mere blåskimmelsmag).
1 spsk fløde
200 g mørk overtrækchokolade

Form marcipanen til en rulle og skær 24 skiver. Bag dem ved 180 grader i ca. 5 minutter.

Kom vand og sukker i en lille kasserolle og kog i 2 minutter. Pisk æggehviderne let. Hæld langsomt den kogende sukkerlage i æggehviderne, mens du pisker.  Pisk æggehviderne i 15 minutter. Det er vigtigt, at de er meget stift pisket.

Rør osten ud i en skål med fløden til der ikke er flere klumper. Vend osten meget forsigtigt i æggehviderne. Kom i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på marcipanbundene.

Bag flødebollerne i 5 minutter ved 180 grader til overfladen bliver fast. Pensl de afkølede flødeboller med smeltet chokolade og lad dem tørre.

Flødeboller med gorgonzola

Mine “problemer” begyndte, da jeg forsigtigt vendte osteblandingen i de stift piskede æggehvider. For lige her mistede æggehviderne noget af strukturen. Har du et tip, så del det endelig! Jeg vil i mellemtiden perfektionere mine flødeboller, så de en dag også kan blive lidt højere 🙂

Flødeboller med gorgonzola

Og dommen fra gæsterne? Tja, døm selv:

Resterne gorgonzola-flødebollerne

Er du mere nysgerrig omkring Madbloggerudfordringen, kan du læse mere her. Min første Madbloggerudfordring finder du her.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Navn:
E-mail:

12 Comments

  1. […] I anden runde af madbloggerudfordringen lavede Camilla fra bloggen Ostesnak en flødebolle med gorgonzola i. Og lige siden har jeg haft lyst til at forsøge mig med at lave en cupcake med blue cheese i. […]

  2. Sune Trudslev 26. marts 2014 at 09:29 - Reply

    Heston har ikke levet forgæves 😀

    Dem ville jeg meget gerne have smagt..

    • Ostesnak 26. marts 2014 at 09:46 - Reply

      Hej Sune,
      🙂
      De er nu væk for længst – for trods den lidt udflydende form, var smagen i top.
      Mange ostehilsner, Camilla

  3. […] med gorgonzola. Ja du læste rigtigt. Det er hvad modige Ostesnak fik ud af […]

  4. Piskeriset 23. februar 2014 at 09:21 - Reply

    Det er en superfunky kombination! Jeg lavede konfekt med gorgonzola for et par år siden og blev overrasket over, hvor godt det fungerede, men det skyldes nok saltet i osten, der komplimenterer chokoladen rigtig godt 🙂

    • Ostesnak 23. februar 2014 at 10:25 - Reply

      Konfekt med gorgonzola! Ja, det lyder også spændende. Jeg tror, at balancen mellem sødt og blå ost er alt afgørende, så det bliver tilpas og ikke for meget 🙂

  5. Nina 22. februar 2014 at 21:02 - Reply

    Hold da op… Du er godt nok modig… Jeg havde aldrig i mine vildeste fantasier overvejet at man kunne bruge ost på den måde i desserter…
    Tak for inspirationen… 😀

    • Ostesnak 22. februar 2014 at 21:47 - Reply

      Hej Nina,
      Det er sjovt at overraske og blive overrasket… Nu skal jeg bare have de flødeboller ud over oblat-stadiet 🙂
      Mange ostehilsner,
      Camilla

      • Nina 23. februar 2014 at 12:52 - Reply

        Hmm… Jeg tror muligvis at det er piskefløden og osten, der er “oblat-synderen”. Marengs kan nemlig ikke særlig godt lide fedt, og det får den til at kollapse…
        Jeg kunne godt finde på at bruge dit eksempel, og lave en cupcake med ost en dag…

        • Ostesnak 23. februar 2014 at 16:45 - Reply

          Tak for input – jeg må se, hvordan det så kan løses – uden at gå over til lightost!
          Cupcake med ost – ja, hvorfor ikke? Glæder mig til en dag at se, hvad du kommer frem til 🙂
          Mange hilsner,
          Camilla

  6. La Cucina Nada 22. februar 2014 at 20:21 - Reply

    Du er sgu en modig madblogger!
    Dels kaster du dig ud i flødebollebagning, og så kommer du blåskimmel i … vildt.

    SÅ dejligt at du gider lege med, igen, tusind tak for det.
    Og tak for alle dine andre skønne opskrifter, jeg er glad for det bekendtskab.

    La Cucina Nada

    • Ostesnak 22. februar 2014 at 21:45 - Reply

      Det er altid rart at blive udfordret -også selv om resultatet måske ikke er top første gang 🙂
      Tak for initiativet, det var sjovt at være med igen!
      Kh Camilla

Skriv en kommentar