Nogle gange skal det bare gå stærkt. Når tiden skrider lidt, maven rumler, og det viser sig, at køleskabet er lidt mere tomt end forventet. Det skete forleden, og en dåse kikærter blev forvandlet til en salat med tomat, rødløg, persille – og et godt drys grana padano.
Oste som grana padano og parmesan (parmigiano reggiano) indeholder meget umami, og derfor er de så gode til at afrunde en smag. Det er ikke uden grund, at italienske husmødre tyr til parmesan, når alt andet glipper… i sandhed et wondermiddel, der kan redde enhver ret.
KIKÆRTESALAT
Ingredienser (4 glas salat):
1 dåse kikærter
8 cherrytomater, skåret i halve
½ rødløg, skåret i tynde både
masser af bredbladet persille, grofthakket
olivenolie
salt
citronsaft
grana padano, så meget du har lyst til
Bland kikærter, tomater, rødløg og persille sammen. Rør en dressing af olie, salt og citronsaft. Smag den til og vend i salaten. Anret i glas og drys godt med grana padano (eller parmesan) på. Servér med fx svinekød.
Værsgo’ – må jeg byde på et glas kikærtesalat?
God ide og inspiration med kikærtesalaten. De kogte røde kidneybønner, sorte eller butterbeans gør også lykke til en hurtig mættende salat 🙂
Det har du fuldkommen ret i, Dikte.
Og man kan jo også sagtens sætte en stor portion i blød, koge den og fryse den ned i mindre portioner, så har man dem også ved hånden.
Mange ostehilsner Camilla