En af mine yndlingsopskrifter når det handler om tilbehør til ost, er disse valnødder og rosiner, der er syltet i en sirup af øl og rørsukker. De har både en krydret og varm smag af kanel og lakrids, samtidig med at de er søde og har en dyb men fin smag af øl. Og så går de rigtig godt til især de blå oste. (De går også godt alene – er faktisk bedre end slik!).

Opskriften er med i min bog ‘OST på bordet’, men her deler jeg den med dig.

Ølsyltede valnødder til ostFoto: Ditte Ingemann. Fra bogen ‘OST på bordet’.

Her får du opskriften:

ØLSYLTEDE VALNØDDER MED KANEL OG ROSINER
Ingredienser (til 1 glas):

1 dl mørk hvedeøl
2 dl rørsukker
100 g valnødder
50 g rosiner
1 kanelstang
½ tsk lakridspulver

Kog øl og sukker op, og lad det simre, til det er en tyktflydende sirup. Tilsæt valnødder, rosiner, kanelstang og lakridspulver. Lad det køle af. Kom i et glas. Opbevar på køl.

You see? Nemt og lækkert! Din næste blåskimmelost vil elske disse nødder 🙂

 

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

8 Comments

  1. Karina Johannessen 4. december 2018 at 14:57 - Reply

    Kan man undlade rosiner og evt tilføje nogle mandler?
    Er helt vild med nødder til min ost – plejer at putte dem i ovnen sammen med sirup, lidt kanel og honning.

    Hilsen Karina

    • Ostesnak 4. december 2018 at 17:18 - Reply

      Hej Karina,
      Ja, det kan du så absolut.
      Nødder til ost er godt, og din version lyder også skøn!
      Mange hilsner Camilla

  2. Trine 8. marts 2016 at 10:45 - Reply

    Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

    • Ostesnak 8. marts 2016 at 10:50 - Reply

      Hej Trine,
      Det kan sagtens holde nogle uger (og sikkert også mere). Det bliver dog lidt fastere på køl, så tag det ud i god tid inden brug.

  3. jytte jensen 17. oktober 2015 at 16:11 - Reply

    Hvad gør jeg forkert sirup stivner for mig når valnødderne kommer i selv om jeg syntes den er tynd.?

    • Ostesnak 17. oktober 2015 at 18:28 - Reply

      Hej Jytte,
      Siruppen bliver ret tyk, det sker også for mig – især når den har været en tur i køleskabet. Du kan evt. varme den forsigtigt op i et vandbad, hvor du sætter glasset i.Så bliver den lidt mere flydende igen og kan serveres. Lidt appelsinsaft kunne måske også gøre siruppen lidt tyndere (det har jeg dog ikke prøvet). Men smagen er skønt -uanset graden af ‘klisterhed’ 🙂
      Mange hilsener Camilla

  4. Martin Villumsen 12. maj 2015 at 06:46 - Reply

    Sådan en gang syltede nødder er bare lækkert til ost, men jeg har nu aldrig prøvet dem lavet med øl før. Men det vil jeg da bestemt prøve! 🙂

    • Ostesnak 12. maj 2015 at 07:21 - Reply

      God fornøjelse, Martin.Jeg er sikker på, at du ikke bliver skuffet 🙂

Skriv en kommentar