Ølsyltede valnødder med kanel og rosiner

En af mine yndlingsopskrifter når det handler om tilbehør til ost, er disse valnødder og rosiner, der er syltet i en sirup af øl og rørsukker. De har både en krydret og varm smag af kanel og lakrids, samtidig med at de er søde og har en dyb men fin smag af øl. Og så går de rigtig godt til især de blå oste. (De går også godt alene – er faktisk bedre end slik!).

Opskriften er med i min bog ‘OST på bordet’, men her deler jeg den med dig.

Ølsyltede valnødder til ostFoto: Ditte Ingemann. Fra bogen ‘OST på bordet’.

Her får du opskriften:

ØLSYLTEDE VALNØDDER MED KANEL OG ROSINER

Ingredienser (til 1 glas):
1 dl mørk hvedeøl
2 dl rørsukker
100 g valnødder
50 g rosiner
1 kanelstang
½ tsk lakridspulver

Kog øl og sukker op, og lad det simre, til det er en tyktflydende sirup. Tilsæt valnødder, rosiner, kanelstang og lakridspulver. Lad det køle af. Kom i et glas. Opbevar på køl.

You see? Nemt og lækkert! Din næste blåskimmelost vil elske disse nødder 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *