En af mine yndlingsopskrifter når det handler om tilbehør til ost, er disse valnødder og rosiner, der er syltet i en sirup af øl og rørsukker. De har både en krydret og varm smag af kanel og lakrids, samtidig med at de er søde og har en dyb men fin smag af øl. Og så går de rigtig godt til især de blå oste. (De går også godt alene – er faktisk bedre end slik!).
Opskriften er med i min bog ‘OST på bordet’, men her deler jeg den med dig.
Foto: Ditte Ingemann. Fra bogen ‘OST på bordet’.
Her får du opskriften:
ØLSYLTEDE VALNØDDER MED KANEL OG ROSINER
Ingredienser (til 1 glas):
1 dl mørk hvedeøl
2 dl rørsukker
100 g valnødder
50 g rosiner
1 kanelstang
½ tsk lakridspulver
Kog øl og sukker op, og lad det simre, til det er en tyktflydende sirup. Tilsæt valnødder, rosiner, kanelstang og lakridspulver. Lad det køle af. Kom i et glas. Opbevar på køl.
You see? Nemt og lækkert! Din næste blåskimmelost vil elske disse nødder 🙂
Kan man undlade rosiner og evt tilføje nogle mandler?
Er helt vild med nødder til min ost – plejer at putte dem i ovnen sammen med sirup, lidt kanel og honning.
Hilsen Karina
Hej Karina,
Ja, det kan du så absolut.
Nødder til ost er godt, og din version lyder også skøn!
Mange hilsner Camilla
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
Hej Trine,
Det kan sagtens holde nogle uger (og sikkert også mere). Det bliver dog lidt fastere på køl, så tag det ud i god tid inden brug.
Hvad gør jeg forkert sirup stivner for mig når valnødderne kommer i selv om jeg syntes den er tynd.?
Hej Jytte,
Siruppen bliver ret tyk, det sker også for mig – især når den har været en tur i køleskabet. Du kan evt. varme den forsigtigt op i et vandbad, hvor du sætter glasset i.Så bliver den lidt mere flydende igen og kan serveres. Lidt appelsinsaft kunne måske også gøre siruppen lidt tyndere (det har jeg dog ikke prøvet). Men smagen er skønt -uanset graden af ‘klisterhed’ 🙂
Mange hilsener Camilla
Sådan en gang syltede nødder er bare lækkert til ost, men jeg har nu aldrig prøvet dem lavet med øl før. Men det vil jeg da bestemt prøve! 🙂
God fornøjelse, Martin.Jeg er sikker på, at du ikke bliver skuffet 🙂