Emmental med dukkah og olie

En nem juletapas

Osteadventskalender del 4

Det er 4. søndag i advent og dermed sidste indlæg med tips til en mindre stressfyldt jul fyldt med ost.

Tapas er genialt. Lidt eller meget. En enkelt haps eller mange. Kan være et helt måltid eller blot en lille mundret snack. Får du gæster i julen, så kan du nemt og hurtigt servere stave af fast ost fx Emmental med lidt olie og dukkah. Måske mens I venter på, at julefreden sænker sig, som apperitif før middagen eller bare en snack til snakken.

Emmental med dukkah og olie

Dyp osten i olie og dernæst i dukkah. Servér også brød til, som du spiser på samme måde.

Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, som du kan lave selv eller købe i specialbutikker eller velassorterede supermarkeder. Det smager godt med ost og brød som her, men kan også drysses over en suppe eller salat, og kan også bruges til at krydre kød med. Jeg brugte sesamolie her, men du kan også bruge en god olivenolie.

Emmental med dukkah og olie

Det fjerde lys i adventskransen brænder, og ventetiden op til juleaften er ved at være ovre. Har du nået det, du skulle? Er juleferien begyndt hos dig? Og har du planlagt, hvilke oste skal på bordet denne jul?

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*