Det nemmeste tilbehør til ost

OSTEADVENTSKALENDER DEL 3

Tredje søndag i advent – og dermed tid til ugens lille tip til en mindre stresset juletid – men ikke med mindre ost af den grund.

Jeg har før skrevet, at ostebord er det eneste festmåltid, der kan serveres på 10 minutter. (Især hvis man har gjort sin planlægning godt).

Marinerede rosiner til ost

Her er en nem opskrift på tilbehør – som dog kræver en nat i køleskabet og et lille opkog:

Ingredienser (1 glas):
150 g rosiner
2½ dl rødvin
100 g brun farin

Marinér rosiner ca. 6 timer i rødvinen. Sigt vinen fra og kog den med brun farin til en tyk sirup. Kom rosinerne i igen og lad det køle af.

Marinerede rosiner til ost

Servér til lagrede gule oste eller en cremet rødkitost. Det kunne være en portionsanretning med stykker af ost og en lille ske med rosiner på hver tallerken. Eller osten på brættet og rosinerne i et lille glas ved siden af.

Rosiner på ske

Glædelig tredje søndag i advent!

PS. Har du ikke deltaget i konkurrencen om fire oste til jul, så kan du liiige nå det endnu (inden i morgen den 15.12.) – brug linket her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *