Hvad er det gode tilbehør til ost? Efter min mening er der ikke et enkelt svar, men rigtig mange muligheder. Helt enkelt som en pære skåret i skiver, lidt jordbær eller nogle tørrede frugter og mandler. Men også en sød kompot eller en lidt mere krydret chutney går godt til de fleste oste.

Den seneste tid har jeg via mit arbejde haft rig lejlighed til at tale om ost og tilbehør. Disse rosiner tog virkelig kegler, så her får du opskriften. Man kan også lave lagen med rødvin, men som et alternativ uden alkohol er kirsebæreddike virkelig god. Prøv selv!

Rosiner i kirsebæreddike

ROSINER I KIRSEBÆREDDIKE

2,5 dl kirsebæreddike (jeg brugte Meyers)
100 g brun farin
150 g rosiner

Kog eddike og farin i ca. fem minutter, til det meste af eddikeduften er forsvundet. Kom rosinerne i et glas og hæld lagen over. Lad det trække – gerne et par dage.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

5 Comments

  1. Charlotte Lundsgaard 21. december 2015 at 09:13 - Reply

    Har du prøvet med blommesirup i setedet? eller er der en anden tørret frugt der passer bedre til dette? (har en flaske til at stå som gerne skal bruges) Tak 🙂

    • Ostesnak 21. december 2015 at 09:24 - Reply

      Hej Charlotte,
      Nej, jeg har ikke prøvet med blommesirup. Men jeg tænker, at det kan være godt – dog skal du nok finde lidt syre på anden vis, måske citronsaft? Ellers bliver det måske for sødt?
      Held og lykke!

  2. […] finhed alligevel har masser af smag. De ligger på sprødt og tyndt knækbrød og er toppet med rosiner trukket i en lage af kirsebæreddike og farin. Dekoreret med aromatiske kviste af […]

  3. Dikte Post 17. oktober 2015 at 12:02 - Reply

    Nøjj – det ser godt ud 🙂 Det må straks prøves

    • Ostesnak 17. oktober 2015 at 12:59 - Reply

      God fornøjelse, Dikte. Jeg er ret sikker på, at du vil kunne lide det.

Skriv en kommentar