Ovenpå en travl uge er der ikke noget bedre end en weekend uden for mange planer. Et blomkålshoved har ligget i køleskabet gennem ugen, men jeg fik ikke tid til at bage det og lave en creme ud af det. Før nu.
Til mange måltider er det rart at have en creme til kartoflerne, til brødet, til salaten eller gulerodsstavene eller som bund under en lun salat af ovnbagte rodfrugter eller lignende. Her er en variant lavet af bagt blomkål blendet med mascarpone og røget paprika.
Creme af bagt blomkål med mascarpone
Ingredienser (3-4 dl)
1 blomkål
olivenolie
½ fed hvidløg
½ citron, saften af
½ tsk røget paprika (smag dig frem, da der kan være stor forskel i styrken)
75 g mascarpone
1 ½ dl bouillon
salt og peber
Skyl blomkål og del i mindre stykker. Læg på en bagepapir på en bageplade og pensl med olivenolie. Bag ved 200 g i ca. 20 minutter.
Blend blomkål med hvidløg, citronsaft, paprika, mascarpone og bouillon. Smag til med salt og peber.
Dryp evt med olivenolie.