Ved du, hvad ‘brinner’ er? ‘Breakfast for dinner’ er en morgenmadsret, der gør sig brandgodt på aftensmadsbordet. Madbloggerudfordringen har skudt en ny runde i gang, og denne gang er legen sat i rammer sammen med ostekulturkampagnen Ost & Ko. Derfor skal der indgå en ost i retten (men det er jo ikke nyt her på mine breddegrader) 🙂

Mit bidrag er en variant af den klassiske amerikanske Eggs Benedict. Her ligger det pocherede æg på en bund af sprødstegt skinke og spinat, toppet med en ostesauce. Du kan i princippet vælge alle slags oste, ligesom du kan dosere graden af ostesmag efter smag og behag. Husk at en lille rest ost vil gøre lykke her. Jeg brugte tomme de savoie, for sådan en rest havde jeg i køleskabet.

Eggs Benedict med ostesauce

Eggs Benedict a la Ostesnak
Ingredienser (2 personer):

6 spsk ostesauce (se nedenfor)
eddike
3 skiver lufttørret skinke
4 store håndfulde frisk spinat
2 æg
2 skiver surdejsbrød, ristet
olivenolie
estragon eller anden krydderurt (til pynt)

Begynd med ostesaucen (se nedenfor).

Kom rigeligt med vand i en stor gryde sammen med lidt eddike (det får æggehviden til at koagulere hurtigere, når æggene skal pocheres) og tænd for den.
Steg i mellemtiden skinkeskiverne på en tør pande og tag dem af. Skyl spinatbladene og kom dem på den varme pande. Vend rundt til de falder lidt sammen. Tag dem af.

Når vandet bulderkoger, slår du æggene ud i gryden. Skru ned og lad dem simre i 3-4 minutter.

Kom en skive brød på hver tallerken, dryp med olivenolie og læg spinaten på. Kom herpå skinken, ægget og til sidst den lune ostesauce. Pynt med et par blade estragon.

Ostesauce

50 g smør
2 æggeblommer
0,4 dl grøntsagsbouillon
1½ spsk citronsaft
50 g revet tomme de savoie

Kom alle ingredienser i en gryde og varm langsomt op, mens du pisker konstant. Saucen må ikke koge, men vil efter nogle minutter på jævn varme opnå en tyk og luftig konsistens. Hold den varm til servering.

Eggs Benedict med ostesauce

PS. Retten er testet kl. 18.57 – og den holdt 🙂

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar