Hvad gør du, når du har en osterest til overs fra fx et ostebræt? Stirrer du irriteret på den i køleskabet, indtil den indtørrede ost er så miserabel, at du tillader dig selv at smide den ud?

Nej, vel?!

En osterest er et krydderi

Tænk på en osterest som et krydderi, der kan tilføre din ret lidt ekstra smag. Måske endda lige det ekstra magi, der løfter retten. Vurder hvor meget osten skal kunne smages i den færdige ret, og smag til undervejs.

Du kan både bruge osten inde i selve retten fx. smeltet eller blendet eller oven på en ret fx. i tern eller revet.

Her får du en idé til en nem måde at bruge en rest blåskimmelost på – som smagsgiver i en salatdressing.

Blue cheese dressing

 

Blue Cheese Dressing
INGREDIENSER (4 personer):

En skål blandet salat efter eget valg
100 g crème frâiche
60 g blåskimmelost
salt og peber
evt. lidt piskefløde

SÅDAN GØR DU:

Lav en lækker salat lige som du kan lide den.

Blend crème frâiche og blåskimmelost. Smag på den og vurdér, om der skal lidt mere ost i (nogle blåskimmeloste er kraftigere end andre). (Tilsæt 1 spsk fløde eller mere, hvis du vil have en lidt mere flydende konsistens.)

Dryp dressingen over salaten og servér.

Blue cheese dressing

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar