Adventskalender

Vind ost med Chr. Hansen kultur

REKLAME
ADVENTSKALENDER DEL 2

Enzymer og bakterier er i virkeligheden det, der former og sætter smag på en ost. Det er er forunderlig verden – og denne uges adventskalender sætter fokus på netop de små usynlige mikroorganismer.

Hvem er Chr. Hansen?

Uanset hvor jeg har rejst i verden, så er jeg stødt på ‘Chr. Hansen’, når mejerister taler om ost, og hører, at jeg er fra Danmark. Chr. Hansen har siden 1874 udviklet og solgt bakterier og enzymer til mejeriernes oste og andre mejeriprodukter, og er i dag førende på sit felt. Udviklingen af nye ingredienser sker altid i tæt samarbejde med kunder verden over.

Hvis du undrer dig over, hvem Christian Hansen egentlig var, kan jeg fortælle, at Christian Ditlev Ammentorp Hansen var uddannet farmaceut. I 1874 fremstillede han den første stabile osteløbe ud fra kalvemaver (det er også det, vi kalder animalsk osteløbe, som primært bruges i mange oprindelsesbeskyttede oste.) Denne første osteløbe blev grundlaget for den virksomhed, der i dag har over 40.000 bakteriestammer i sin portefølje.

Adventskalender

Vind oste med ‘den perfekte smag’

Under det knap så mundrette navn Lactobacillus helveticus finder vi en mælkesyrekultur, som bidrager med flavor perfection, altså med at give den ‘perfekte smag’.

Lactobacillus helveticus bidrager med sødme balanceret med umami/roasted smagsnoter. På nogle mejerier anvendes modningskulturer til at reducere lagringstiden, samtidig med at den gode ostesmag opnås. Derudover understøtter denne Lactobacillus helveticus mælkesyrekultur, at der dannes proteinkrystaller, når ostene lagrer længe ( 9-12 måneder).

TRE heldige vindere kan få et stykke af denne skønne gouda, der er lagret i 11 måneder.

Adventskalender

Sådan deltager du!

Skriv en kommentar herunder, og fortæl hvilken fast gul ost er din favorit. Jeg trækker vinderen torsdag den 10. december. Vinderne får direkte besked og bliver også offentliggjort i en kommentar her på indlægget.

Du kan øge dine deltagerchancer ved også at deltage på Facebook og Instagram – men kun én gang hvert sted.

Held og lykke!

Adventskalender

18 kommentarer

 1. Arlas unika Gammel Knas er uforlignelig! 🙂

 2. Tak til jer alle for at have deltaget i denne uges adventskalender. De tre vindere er trukket, det blev Mette, der deltog her på bloggen samt Preben og Brian, der deltog på Facebooksiden. Alle tre har fået besked.

  Husk at der kommer en ny konkurrence allerede på søndag.

 3. Jamen jeg kan se at jeg kommer til at stemme i – jeg er ret pjattet med Vesterhavsosten 🙂

  Glædelig jul 🙂

 4. Selvom jeg elsker at bade ved østkysten er vesterhavsosten min favorit

  • Hej Mette,

   Til lykke! Du er en af de tre heldige vindere af den lækre goudaost fra Chr. Hansen. Send din adresse og mobilnummer til camilla@ostesnak.dk, så sørger jeg for, at der kommer en ost til dig.

   Mange glade ostehilsner,
   Camilla

 5. Det er ihvertfald Vesterhavsosten der først dukker op i hovedet.

 6. Rød krystal fra Them

 7. Gammelknas eller vesterhavsost.

 8. Lis Vinter

  Vesterhavs osten er en dejlig ost !

 9. Hege Frogh

  Min absolutte favorit er Jarlsberg

 10. Det bedste for mig er appenzeller

 11. Lisbeth Glud

  Til alm. daglig brug er Riberhus min yndlingsost.

 12. Marianne Juhl

  Elsker gammel knas

 13. Det er jo fuldstændig umuligt at svare på, søde Camilla.
  For mig beror det dels på hvad jeg skal bruge osten til, og hvilken oste-lækkersult jeg har.
  Goudaen har vundet mere og mere i mit oste-hjerte med alderen. Nok fordi udbuddet er blevet langt større. For en del år siden var jeg i en kæmpe osteforretning i Amsterdam, hvor jeg for første gang smagte goudaer der smagte så englene sang ! Det endte med adskillige mini stykker, et brød fra en bager og så var det frokosten som blev indtaget ved en af kanalerne. Et godt oste-minde.

  God adventssøndag til dig,
  Hilsen La Cucina NADA

 14. Helle Hansen

  Min yndling er emmentaler.
  Alfa siger Rød cheddar

 15. sonja zattlander

  jeg elsker mammen ost

 16. Min yndlings ost er også vesterhavsosten.

 17. Min yndlings er Vesterhavsost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*