REKLAME
ADVENTSKALENDER DEL 3
Affinage eller lagring er en vigtig del af ostens tilblivelsesproces. For her udvikler ostens særlige karakteristika sig, og både omgivelserne og tid spiller en stor rolle.
Vind Vesterhavsost i tre udgaver
De fleste danskere kender Thises Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg Fyr, og hvor den salte Vesterhavsluft gennem 26 uger tilfører osten ‘terroir’. Nu kommer udvalgte oste herudover tre måneder under jorden i Hjerm Kalkmine, og det giver en mere cremet ost (pga. den høje luftfugtighed) og en mere intens smag. Og endelig fås Vesterhavsosten også i en røget udgave. Den samme ost raffineret på tre forskellige måder.
Denne uges vinder får alle tre oste og kan derved smage forskellene.
Sådan deltager du!
Skriv en kommentar herunder, hvor du fortæller, hvilken af de tre oste du glæder dig mest til at smage (almindelig, grubelagret eller røget). Jeg trækker vinderen torsdag den 17. december. Vinderen får direkte besked og bliver også offentliggjort i en kommentar her på indlægget.
Du kan øge dine deltagerchancer ved også at deltage på Facebook og Instagram – men kun én gang hvert sted.
Held og lykke!
Kære alle,
Tak for at have deltaget i denne adventskonkurrence. Vinderen er fundet, og det blev Christina bag @chribjerregaard, der deltog ovre på Instagram. Hun vil nu modtage de tre Vesterhavsoste, så hun kan smage forskellen på de tre forskellige varianter.
Og så gælder det årets sidste adventskalender på søndag. Kig forbi fra søndag morgen og se, hvad du kan vinde!
Den røgede
Den røgede 🙂
jeg glæder mig til at smage den almindelige
Den røgede glæder jeg mig til at smage
Jeg vil glæde mig til den grubelagrede….
Den grube lagrede kunne være spændende at smage
Uh, vil gerne smage den røgede, for vi er helt vilde med den almindelige herhjemme.
Den røget veterhavsost lyder spændene
Jeg vil glæde mig som en lille pige til at smage den røget, hvis jeg bliver den heldige 🙂
Glædelig jul 🙂
Jeg glæder mig mest til den grubelagret
Den grubelagrede skulle jag gärna smaka, en nyhet för mig.
Den almindelige er vist lige noget for mig
Den røget veterhavsost er interessant 🙂
En røger udgave kunne være interessant!
Vesterhavsoste er favoritter her i huset, vi glæder os til at smage den grubelagrede
Tænker at jeg aldrig har smagt dem samtidig – så det vil jeg glæde mig til sammen med lidt andre gode oste selvfølgelig, bare så de kan nå hele tallerknen rundt.
Den grubelagrede lyder rigtig spændende
Jeg ville glæde mig over en hvilken som helst Vesterhavsost, men særligt den røgede, vil jeg glæde mig til.
Vesterhavsostene er super dejlige. Det ville være en fest at vinde hver enkelt af dem!
Har ikke smagt hverken den grubelagret eller den røgede men vil se frem til det hvis jeg skulle være den heldige.
Den alm. er rigtig god. Elsker oste i det hele taget
God jul
De lyder rigtig spændende alle, men jeg syne at den røgede lyder mest spændende
Den røgede, helt sikkert. Jarlserg udviklede for nogle år siden også en røget version. Røgede oste er i det hele taget raffineret.
Jeg vil nok specielt glæde mig til at smage den røgede version.
Hej Camilla.
Jeg vil glæde mig til at smage den grubelagrede Vesterhavsost – er ellers fan af den almindelige .
Grubelagret
Jeg glæder mig til at smage både til den grubelagrede og den røgede.
Jeg vil rigtig gerne smage dem alle sammen .- men måske ville jeg starte med den grubelagrede 🙂
Åhh jeg holder virkelig meget af Thises Vesterhavost ! Har endnu aldrig smagt den røget, så den vil jeg glæde mig til at smage, det lyder lækkert.
Jeg vil da rigtig gerne smage den grubelagrede 🙂
Merete glæder sig især til den grubelagrede
Hmmm den er svær… Det er jo en ost, som man kan spise som “slik- så kan jeg sige alle tre! Hvis jeg skal vælge, er den grubelagrede nok min yndlings men den røgede kan også noget.
Det ville være super lækkert at smage den grubelageret
Jeg skal altid have en røget ost med hjem fra Shiphol i Amsterdam.. nu kan vi jo ikke rejse, så derfor vil jeg glæde mig en anelse mere over den røgede
Jeg glæder mig særligt til den grubelagrede
Jeg glæder mig til den Grubelagrede.