REKLAME
ADVENTSKALENDER DEL 3

Affinage eller lagring er en vigtig del af ostens tilblivelsesproces. For her udvikler ostens særlige karakteristika sig, og både omgivelserne og tid spiller en stor rolle.

Vind Vesterhavsost i tre udgaver

De fleste danskere kender Thises Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg Fyr, og hvor den salte Vesterhavsluft gennem 26 uger tilfører osten ‘terroir’. Nu kommer udvalgte oste herudover tre måneder under jorden i Hjerm Kalkmine, og det giver en mere cremet ost (pga. den høje luftfugtighed) og en mere intens smag. Og endelig fås Vesterhavsosten også i en røget udgave. Den samme ost raffineret på tre forskellige måder.

Denne uges vinder får alle tre oste og kan derved smage forskellene.

3 x Vesterhavsost
De tre oste er (fra venstre): ‘Almindelig’ Vesterhavsost, grubelagret og røget.

Sådan deltager du!

Skriv en kommentar herunder, hvor du fortæller, hvilken af de tre oste du glæder dig mest til at smage (almindelig, grubelagret eller røget). Jeg trækker vinderen torsdag den 17. december. Vinderen får direkte besked og bliver også offentliggjort i en kommentar her på indlægget.

Du kan øge dine deltagerchancer ved også at deltage på Facebook og Instagram – men kun én gang hvert sted.

Held og lykke!

Adventskalender

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!

36 Comments

  1. Ostesnak 17. december 2020 at 14:13 - Reply

    Kære alle,
    Tak for at have deltaget i denne adventskonkurrence. Vinderen er fundet, og det blev Christina bag @chribjerregaard, der deltog ovre på Instagram. Hun vil nu modtage de tre Vesterhavsoste, så hun kan smage forskellen på de tre forskellige varianter.
    Og så gælder det årets sidste adventskalender på søndag. Kig forbi fra søndag morgen og se, hvad du kan vinde!

  2. Filippa 17. december 2020 at 13:43 - Reply

    Den røgede

  3. Jamila 16. december 2020 at 20:29 - Reply

    Den røgede 🙂

  4. gert papsø 16. december 2020 at 11:29 - Reply

    jeg glæder mig til at smage den almindelige

  5. Lisbeth Glud 15. december 2020 at 19:17 - Reply

    Den røgede glæder jeg mig til at smage

  6. anna stokkendal 15. december 2020 at 15:44 - Reply

    Jeg vil glæde mig til den grubelagrede….

  7. Yvonne i 15. december 2020 at 13:12 - Reply

    Den grube lagrede kunne være spændende at smage

  8. Kim Larsen 15. december 2020 at 08:25 - Reply

    Uh, vil gerne smage den røgede, for vi er helt vilde med den almindelige herhjemme.

  9. Lars Kragh 15. december 2020 at 07:37 - Reply

    Den røget veterhavsost lyder spændene

  10. Camilla H 14. december 2020 at 23:02 - Reply

    Jeg vil glæde mig som en lille pige til at smage den røget, hvis jeg bliver den heldige 🙂

    Glædelig jul 🙂

  11. Helle 14. december 2020 at 15:31 - Reply

    Jeg glæder mig mest til den grubelagret

  12. Ulla Ruohonen 14. december 2020 at 09:19 - Reply

    Den grubelagrede skulle jag gärna smaka, en nyhet för mig.

  13. Dorthe Bille 14. december 2020 at 08:42 - Reply

    Den almindelige er vist lige noget for mig

  14. Henrik Løje 14. december 2020 at 08:40 - Reply

    Den røget veterhavsost er interessant 🙂

  15. Jesper Jarlskov 13. december 2020 at 21:29 - Reply

    En røger udgave kunne være interessant!

  16. Jytte Bang 13. december 2020 at 19:27 - Reply

    Vesterhavsoste er favoritter her i huset, vi glæder os til at smage den grubelagrede

  17. Christian Søgaard Nielsen 13. december 2020 at 18:31 - Reply

    Tænker at jeg aldrig har smagt dem samtidig – så det vil jeg glæde mig til sammen med lidt andre gode oste selvfølgelig, bare så de kan nå hele tallerknen rundt.

  18. Inge H 13. december 2020 at 17:25 - Reply

    Den grubelagrede lyder rigtig spændende

  19. Dorte Jensen 13. december 2020 at 15:51 - Reply

    Jeg ville glæde mig over en hvilken som helst Vesterhavsost, men særligt den røgede, vil jeg glæde mig til.

  20. Rigmor Leth 13. december 2020 at 15:34 - Reply

    Vesterhavsostene er super dejlige. Det ville være en fest at vinde hver enkelt af dem!

  21. Alice Andresen 13. december 2020 at 13:46 - Reply

    Har ikke smagt hverken den grubelagret eller den røgede men vil se frem til det hvis jeg skulle være den heldige.
    Den alm. er rigtig god. Elsker oste i det hele taget
    God jul

  22. Hanne Rasmussen 13. december 2020 at 13:31 - Reply

    De lyder rigtig spændende alle, men jeg syne at den røgede lyder mest spændende

  23. Hege Frogh 13. december 2020 at 12:38 - Reply

    Den røgede, helt sikkert. Jarlserg udviklede for nogle år siden også en røget version. Røgede oste er i det hele taget raffineret.

  24. Mette 13. december 2020 at 11:47 - Reply

    Jeg vil nok specielt glæde mig til at smage den røgede version.

  25. Susanne Roest-Madsen 13. december 2020 at 11:30 - Reply

    Hej Camilla.
    Jeg vil glæde mig til at smage den grubelagrede Vesterhavsost – er ellers fan af den almindelige .

  26. Andrea 13. december 2020 at 11:29 - Reply

    Grubelagret

  27. Lola Sander 13. december 2020 at 11:14 - Reply

    Jeg glæder mig til at smage både til den grubelagrede og den røgede.

  28. christina valeur 13. december 2020 at 11:06 - Reply

    Jeg vil rigtig gerne smage dem alle sammen .- men måske ville jeg starte med den grubelagrede 🙂

  29. La Cucina Nada 13. december 2020 at 10:34 - Reply

    Åhh jeg holder virkelig meget af Thises Vesterhavost ! Har endnu aldrig smagt den røget, så den vil jeg glæde mig til at smage, det lyder lækkert.

  30. Inge 13. december 2020 at 09:25 - Reply

    Jeg vil da rigtig gerne smage den grubelagrede 🙂

  31. Merete Laubjerg 13. december 2020 at 09:03 - Reply

    Merete glæder sig især til den grubelagrede

  32. Julie 13. december 2020 at 09:01 - Reply

    Hmmm den er svær… Det er jo en ost, som man kan spise som “slik- så kan jeg sige alle tre! Hvis jeg skal vælge, er den grubelagrede nok min yndlings men den røgede kan også noget.

  33. Christina 13. december 2020 at 08:04 - Reply

    Det ville være super lækkert at smage den grubelageret

  34. Mette 13. december 2020 at 08:01 - Reply

    Jeg skal altid have en røget ost med hjem fra Shiphol i Amsterdam.. nu kan vi jo ikke rejse, så derfor vil jeg glæde mig en anelse mere over den røgede

  35. Irene 13. december 2020 at 07:59 - Reply

    Jeg glæder mig særligt til den grubelagrede

  36. John Lund Steffensen 13. december 2020 at 07:04 - Reply

    Jeg glæder mig til den Grubelagrede.

Skriv en kommentar