I sidste uge holdt min norske osteven, Trude, og jeg en ostesmagning med norske og danske oste. Hun havde forinden foreslået, at hun bagte baguettes til ostene, for det plejede hun at gøre. God idé!, sagde jeg.
Trudes baguettes til ost
INGREDIENSER (3 baguettes):
25 g gær
6 dl lunkent vand
2 tsk salt
1,2 liter mel
SÅDAN GØR DU:
Rør gær ud i vand. Tilsæt salt. Tilsæt mel lidt ad gangen og rør godt på røremaskine.
Lad dejen hæve overdækket i skålen i to timer.
Tag forsigtigt en tredjedel af dejen og sno den, mens du former den til en baguette. Undgå at trykke dejen for meget. Dejen er klæbrig, så brug rigeligt af mel. Form to brød mere.
Lad dem efterhæve overdækket på en bageplade i ca. 15 minutter. Skær ridser på skrå med en skarp kniv.
Drys brødene med lidt mel og bag ved 250 grader i 15-20 minutter. Skru ned til 140 grader og bag yderligere 15-20 minutter.
Ud af ovnen kommer nogle sprøde brød med enkel smag. Perfekt til at spise med ost.
God fornøjelse!