Trudes baguettes

Trudes baguettes til ost

I sidste uge holdt min norske osteven, Trude, og jeg en ostesmagning med norske og danske oste. Hun havde forinden foreslået, at hun bagte baguettes til ostene, for det plejede hun at gøre. God idé!, sagde jeg.

Baguettes

Trudes baguettes til ost

Ingredienser (3 baguettes)

  • 25 g gær

  • 6 dl lunkent vand

  • 2 tsk salt

  • 1,2 liter mel

Sådan gør du

  • Rør gær ud i vand. Tilsæt salt. Tilsæt mel lidt ad gangen og rør godt på røremaskine.
  • Lad dejen hæve overdækket i skålen i to timer.
  • Tag forsigtigt en tredjedel af dejen og sno den, mens du former den til en baguette. Undgå at trykke dejen for meget. Dejen er klæbrig, så brug rigeligt af mel. Form to brød mere.Trude bager
  • Lad dem efterhæve overdækket på en bageplade i ca. 15 minutter. Skær ridser på skrå med en skarp kniv.
  • Drys brødene med lidt mel og bag ved 250 grader i 15-20 minutter. Skru ned til 140 grader og bag yderligere 15-20 minutter.

Ud af ovnen kommer nogle sprøde brød med enkel smag. Perfekt til at spise med ost.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*