Min sommerferie er forlængst forbi – og indimellem føles det også sådan med sommeren. Men måske er den bare ikke rigtig begyndt endnu?!

I hvert tilfælde kan man godt få lyst til en toast, sådan en knasende, grillet toast med varm smeltet ost indeni. Jeg havde en rest blåskimmelost, som var temmelig moden og derfor smagte af meget, og den kom i en toast med grillet aubergine, serranoskinke og sennepsmayo. Husk at dosere mængden af ost ud fra, hvor meget den smager af – og hvor dominerende blåskimmelsmagen skal være.

Blåskimmelost passer godt til noget bittert, og derfor er aubergine og blåskimmelost et godt makkerpar.

Toast med ost

Grillet toast med blåskimmelost og auberginer

Ingredienser (4 personer):
1 aubergine, skåret i 8 skiver på langs
olivenolie
4 spsk mayonnaise
2 spsk dijonsennep
salt og peber
8 skiver brød
4 skiver serranoskinke
100 g blåskimmelost, fx Høgelundgaard
4 kviste estragon

Drys aubergineskiverne med salt og lad dem trække i ca. 15 minutter for at trække noget af bitterheden ud. Tør dem med et stykke køkkenrulle. Pensl dem med olivenolie og grill dem i en toaster (eller på en pande).

Rør sennep og mayonnaise sammen og smag til med salt og peber.

Smør brødskiverne med sennepsmayo og læg en skive skinke på fire af brødskiverne. Læg oven på skinken to skiver aubergine og smuldr derefter blåskimmelost på. Kom estragon ovenpå (gem lidt til pynt) og luk toasten med endnu en skive brød (siden med sennepsmayo nedad). Pensl oversiden med olivenolie og grill dem i toasteren i ca. 4 minutter, til brødet er gyldent, og osten er smeltet.

Del i to og drys med estragon.

Toast med ost

Denne opskrift er samtidig mit bidrag til Ost & Kos seneste opskriftskonkurrence under temaet ‘Ost – til dagen derpå’. Jeg kan garantere, at toasten smager godt på en grå og vindomsust sommerdag, men jeg er også sikker på, at den er ret god som en ‘tømmermænds-kurerende og omsorgsgivende ret med ost’. 🙂 Hvad siger du, er du enig???

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar