Rabarberne er fremme i en have, der aldrig har set så fin ud på dette tidspunkt af året. Lige nu kan man se, at det hele vokser dag for dag. Og der er ikke noget bedre end at plukke friske skud for at gå direkte ind i køkkenet og trylle dem til lækre retter.
Denne chutney, der også indeholder rødløg, ingefær, rosiner og kardemomme, har både syrlighed, sødme og en krydret smag.
Rabarber-ingefær chutney
INGREDIENSER (2 glas):
300 g rabarber, skåret i 1 cm-stykker
1 rødløg, skåret i fine både
2 tsk revet frisk ingefær
olivenolie
1 dl sultanarosiner
5 kardemommekapsler, stødt (svarer til ½ tsk stødt ingefær)
½ dl æblecidereddike
60 g sukker
salt, peber
SÅDAN GØR DU:
Svits rabarber og løg i olien i nogle minutter.
Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen sukker) og lade det simre i ca. 10 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt sukker. Rør godt rundt.
Smag til med salt og peber. Afkøl chutneyen og kom på glas.
.
God makker til ost
En lille skefuld chutney oven på fx en rødkitost smager rigtig godt.
Mange tak for hurtigt svar.
Det
Lola
Din rabarber-ingefærchutney lyder rigtig lækker og jeg vil gerne prøve at lave den.
Dog er jeg usikker på mængden af æblecidereddiken… “1/2 æblecidereddike”? Er det en halv flaske uanset om denne flaske totalt indeholder 5 liter eller 0,5 liter? Det ville være skønt hvis du kan præcisere målet lidt nærmere.
På forhånd tak og god dag!
De bedste hilsner
Lola Sander
Hej Lola,
Tak for at gøre mig opmærksom på det. Fo ja, det er da helt hen i skoven, at jeg ikke fik skrevet mængden rigtigt på. Det er en halv deciliter, og det er nu rettet i opskriften.
God fornøjelse med chutneyen!
Mange glade ostehilsener
Camilla