Rabarberchutney

Tid til rabarberchutney

Rabarberne er fremme i en have, der aldrig har set så fin ud på dette tidspunkt af året. Lige nu kan man se, at det hele vokser dag for dag. Og der er ikke noget bedre end at plukke friske skud for at gå direkte ind i køkkenet og trylle dem til lækre retter.

Rabarberchutney

Denne chutney, der også indeholder rødløg, ingefær, rosiner og kardemomme, har både syrlighed, sødme og en krydret smag.

Raberber-ingefærchutney (2 glas)

  • 300 g rabarber, skåret i 1 cm-stykker

  • 1 rødløg, skåret i fine både

  • 2 tsk revet frisk ingefær

  • olivenolie

  • 1 dl sultanarosiner

  • 5 kardemommekapsler, stødt (svarer til ½ tsk stødt ingefær)

  • ½ dl æblecidereddike

  • 60 g sukker

  • salt, peber

Rabarberchutney

Fremgangsmåde

  • Svits rabarber og løg i olien i nogle minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen sukker) og lade det simre i ca. 10 minutter.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt sukker. Rør godt rundt.
  • Smag til med salt og peber. Afkøl chutneyen og kom på glas.
Rabarberchutney

God makker til ost

En lille skefuld chutney oven på fx en rødkitost smager rigtig godt.

Udover denne rabarberchutney, vil du have mere inspiration? Find flere opskrifter på tilbehør til ost her.

3 kommentarer

  1. Lola Sander

    Mange tak for hurtigt svar.

    Det

    Lola

  2. Lola Sander

    Din rabarber-ingefærchutney lyder rigtig lækker og jeg vil gerne prøve at lave den.

    Dog er jeg usikker på mængden af æblecidereddiken… “1/2 æblecidereddike”? Er det en halv flaske uanset om denne flaske totalt indeholder 5 liter eller 0,5 liter? Det ville være skønt hvis du kan præcisere målet lidt nærmere.

    På forhånd tak og god dag!

    De bedste hilsner
    Lola Sander

    • Ostesnak

      Hej Lola,

      Tak for at gøre mig opmærksom på det. Fo ja, det er da helt hen i skoven, at jeg ikke fik skrevet mængden rigtigt på. Det er en halv deciliter, og det er nu rettet i opskriften.
      God fornøjelse med chutneyen!

      Mange glade ostehilsener
      Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*