Når man i Spanien beder om en mellemlagret ost (queso semicurado) eller lagret ost (queso curado), så er det underforstået en ost, der er fremstillet af en blanding af ko-, gede- og fåremælk.
Osten fremstilles over hele Spanien – og har både milde noter af gedemælk og lidt af den “tætte” smag fra fåremælken. Og er den ostetype, der fremstilles mest af i Spanien.
Af udseende minder den lidt om Manchego, men hvor Manchego kun laves af fåremælk (og i et bestemt område osv.), så er semicurado lavet af blandet mælk.
Her fik den fint selskab af lidt peberfrugtmarmelade, som gav et fint sødt og krydret modspil til osten.
Tip: Skær denne type ost (også Manchego) ud i tynde trekanter… og nyd den.
Lyder skønt med pimento-marmeladen … sådan en vil jeg prøve at lave 🙂
God idé, Dikte. Og så kan du jo styre balancen mellem sødme og pikanthed helt selv. Jeg hører gerne, hvordan det går. 🙂
Jamen, det går godt.
Nu har jeg lavet en fin Pimento-marmelade – jeg har brugt:
2 gule og 1 rød peber i mellemstørrelse
100 g rørsukker
150 g glucose
Saft og skal fra en halv citron
Først bagte jeg pebrene ved hård varme til de blev lettere sorte – kom dem i en skål og filmede dem stramt til. (Den kondensering får yderskallen til at løsne sig og nem at fjerne.)
Fjernede skallen og skar pebrene i små tern og kom dem i gryden, hvor sukker og citron + skal netop var kogt sammen.
Kogte det sammen ved svag varme i ca en halv time.
Stavblendede det lidt for at få det mere sammenhængende.
Og hokus pokus – det smager bare godt ….. Velbekomme 🙂
Sejt, at du lige lavede sådan en pimiento-marmelade! Og tak for at dele opskriften, som jeg vil prøve, når mit nuværende glas er tomt. Kh Camilla