Salat med blåskimmelost

Tre tips til at bruge en rest blåskimmelost

Jeg hører tit fra andre, at de savner inspiration til, hvad man kan stille op med den der lille rest ost, der blev til overs.

Mit bedste råd er at tænke på “ostegnallingen” som et krydderi, der bidrager med smag (og evt. cremethed) til en ret.

Her er tre idéer til din næste rest blåskimmelost:

  1. Burger: Smuldr blåskimmelosten og rør den med hakket oksekød til burgerbøffer.
  2. Sauce: Varm lidt fløde op og smelt osten, mens du rører rundt. Smag til med salt, peber og evt. lidt muskatnød. Godt til både pasta og kød.
  3. Salat: Smuldr osten over en salat, det giver både fylde og en skøn, pikant smag – her brugte vi lidt Stilton.

Salat med blåskimmel

Bonustip: Er osten meget markant i smagen, kan du røre den op med lidt fløde, creme fraiche eller flødeost for at gøre den lidt blidere.

Hvad plejer du at gøre med en rest blåskimmelost?

2 kommentarer

  1. Jeg bruger den f.eks i vildt sovs sammen med lidt ribsgelé.

    Smuldrer den på pizza, i tærter, udover ovnbagte grøntsager eller i suppe.

    Blander den med cremefraiche til en creme til at tage i burgere eller som dressing til en salat.

    En rest blåskimmel kan også blendes sammen med andre osterester og eventuelt lidt fløde og smages til med cognac eller portvin og spises på gode kiks.

    Jeg elsker blåskimmelost 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*