Hvad stiller man op med en rest ost? Jeg hører tit fra andre, at de savner inspiration til, hvad man kan stille op med den der lille rest ost, der blev til overs.

Mit bedste råd er at tænke på “ostegnallingen” som et krydderi, der bidrager med smag (og evt. cremethed) til en ret.

Her er tre idéer til din næste rest blåskimmelost:

  1. Burger: Smuldr blåskimmelosten og rør den med hakket oksekød til burgerbøffer.
  2. Sauce: Varm lidt fløde op og smelt osten, mens du rører rundt. Smag til med salt, peber og evt. lidt muskatnød. Godt til både pasta og kød.
  3. Salat: Smuldr osten over en salat, det giver både fylde og en skøn, pikant smag – her brugte vi lidt Stilton.

Salat med blåskimmel

Bonustip: Er osten meget markant i smagen, kan du røre den op med lidt fløde, creme fraiche eller flødeost for at gøre den lidt blidere.

Hvad plejer du at gøre med en rest blåskimmelost?

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. Pernille Edrén 28. november 2014 at 00:33 - Reply

    Jeg bruger den f.eks i vildt sovs sammen med lidt ribsgelé.

    Smuldrer den på pizza, i tærter, udover ovnbagte grøntsager eller i suppe.

    Blander den med cremefraiche til en creme til at tage i burgere eller som dressing til en salat.

    En rest blåskimmel kan også blendes sammen med andre osterester og eventuelt lidt fløde og smages til med cognac eller portvin og spises på gode kiks.

    Jeg elsker blåskimmelost 🙂

    • Ostesnak 28. november 2014 at 06:52 - Reply

      Skønne forslag. Hvis ikke det var fordi det var så tidligt, ville min mave sikkert rumle…

Skriv en kommentar