De krøllede grønne blade på rabarberplanten fortæller i første omgang, at foråret er kommet. Men faktisk har den to sæsoner, først fra maj-juni og senere fra august-september.

Rabarber til ost

Denne opskrift på råsyltede rabarber fik jeg brugt flere gange i forårssæsonen. Der er både sødme fra vaniljelagen og syre fra rabarberen, der også knaser så sprødt og herligt. Det passer godt til ost, fx de lidt fede rødkitoste.

Rabarber til ost
Råsyltede rabarber
INGREDIENSER (2 glas):

600 g rabarber
1 vaniljestang, kornene herfra
300 g sukker
1 dl vand
3 spsk citronsaft

SÅDAN GØR DU:

Rens og skyl rabarberne. Skær dem i tynde stave og kom op i et glas med tætsiddende låg.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem ud i en lille smule af sukkeret.

Kom vand og resten af sukkeret i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Rør vaniljekorn i.

Hæld lagen over rabarberne. Smag til med citronsaft.

Skru låget på og sæt på køl i et og gerne to døgn.

 

 

Rabarber til ost

Det kan du også bruge det til

Med mindre du sylter rabarber til en større ostesmagning, vil du få noget til overs. Men det er kun rart, da du kan bruge dem til så meget mere end blot til ost. Fx over müesli på yoghurt, eller serveret til desserter og krydrede risretter.

Rabarber til ost

Rabarber til ost

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar