De krøllede grønne blade på rabarberplanten fortæller i første omgang, at foråret er kommet. Men faktisk har den to sæsoner, først fra maj-juni og senere fra august-september.
Denne opskrift på råsyltede rabarber fik jeg brugt flere gange i forårssæsonen. Der er både sødme fra vaniljelagen og syre fra rabarberen, der også knaser så sprødt og herligt. Det passer godt til ost, fx de lidt fede rødkitoste.
Råsyltede rabarber
INGREDIENSER (2 glas):
600 g rabarber
1 vaniljestang, kornene herfra
300 g sukker
1 dl vand
3 spsk citronsaft
SÅDAN GØR DU:
Rens og skyl rabarberne. Skær dem i tynde stave og kom op i et glas med tætsiddende låg.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem ud i en lille smule af sukkeret.
Kom vand og resten af sukkeret i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Rør vaniljekorn i.
Hæld lagen over rabarberne. Smag til med citronsaft.
Skru låget på og sæt på køl i et og gerne to døgn.
Det kan du også bruge det til
Med mindre du sylter rabarber til en større ostesmagning, vil du få noget til overs. Men det er kun rart, da du kan bruge dem til så meget mere end blot til ost. Fx over müesli på yoghurt, eller serveret til desserter og krydrede risretter.