Har du lidt rester til overs fra julen af dadler og andet tørret frugt, så får du her opskriften på at komme det til livs ved at trylle det om til portvinsmarineret tørret frugt. Og tilmed smager det skønt i selskab med gode oste. (Der var dog én, der nøjedes med at tage for sig af ostene – se hvem nederst i indlægget 🙂 ).
Her er sødme, her er smag. Portvin, ost, tørret frugt – what’s not to like?!
Portvinsmarineret tørret frugt
INGREDIENSER:
3 dl portvin
3/4 dl brun farin
250 g blandet tørret frugt (dadler, abrikoser, figner, tranebær), skåret i mundrette størrelser
100 g mandler
1 kanelstang
SÅDAN GØR DU
Kom farin og portvin i en lille gryde og varm op. Rør jævnligt til farinen er rørt ud, og det småkoger.
Tilsæt tørret frugt, mandler og kanelstang. Lad det simre et øjeblik.
Hæld på skoldede glas og luk til. Lad det trække mindst et døgns tid på køl før servering.
Der var én, der slikkede sig særligt om munden. Det var Lea. Hun benyttede sig straks af, at jeg smuttede i køkkenet et kort øjeblik – pludselig var brien og danabluen væk…
Lækkert! Hvor længe kan det mon holde sig?
Hej og tak for dit spørgsmål.
Jeg har ikke testet det, men jeg vil gå ud fra, at det holder som andet sylt, du selv laver.
Mange glade ostehilsner
Camilla