Hvad enten du har lavet ricottaen selv eller ej, så er en pizza bianca altid en delikat ting. Her er min hjemmelavede ricotta rørt med lidt trøffelolivenolie, før den smøres på pizzadejen.
Har du lyst til at lave din ricotta selv, finder du opskriften her.
Foto: Stine Christiansen / Skovdalnordic.com
Pizza bianca med ricotta, parmaskinke og rucola
Ingredienser (4 personer):
Pizzadej:
20 g gær
2 ½ dl vand, håndlunt
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
150 g durummel
Ca. 200 g ølandshvedemel
Topping:
220 g ricotta (evt. hjemmelavet ricotta)
1 spsk trøffelolivenolie eller olivenolie
Evt. et par spsk fløde eller mælk
Salt
Parmaskinke
Rucola
Olivenolie
Pizzadej: Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt og olie. Bland mel i lidt ad gangen, rør længe, og ælt evt. kort dejen sammen i hånden. Stil dejen til hævning i ca. 1 time. Rul dejen ud til pizzaer – to store eller fire mindre.
Topping: Rør ricottaen med olie. Tilsæt evt. lidt fløde eller mælk, hvis ricottaen er meget usammenhængende (det kan hjemmelavet ricotta være). Smag til med salt. Smør ricotta på pizzadejen. Bag pizzaen i 10-12 min. ved 250 grader, gerne på en pizzaplade. Pynt med parmaskinke og rucola. Dryp med olivenolie, og server med det samme.
Denne opskrift blev bragt i MAD&venner i marts 2017, hvor jeg skrev en artikel om hjemmelavet ost. Det appetitlige billede er i den forbindelse taget af Stine Christiansen / Skovdalnordic.com.