Nogle gange planlægger jeg en ny opskrift til bloggen lang tid i forvejen, andre gange opstår det spontant. Som i aften, hvor der stod pizza og grøntsager på menuen.

Ricotta er altid godt at smøre på en pizzabund, og hvis du rører ricottaen som her med lidt olivenolie, knust hvidløg og revet citronskal, så får den også lidt mere smag. For billedets skyld ville jeg have ønsket mig lidt rucola eller andet grønt – men det bød køleskabet ikke lige på denne aften.  Så det må du tænke dig til 🙂

Pizza bianca med laks og ricotta

Pizza bianca med ricotta, savoykål og laks
INGREDIENSER (4 personer):

Pizzadej:
20 g gær
2 1/2 dl vand
2 tsk. salt
1 spsk olivenolie
150 g durummel
ca. 200 g ølandshvedemel

250 g ricotta
1-2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust
½ økologisk citron, fintrevet skal af
ca. 3 håndfulde savoykål, fintsnittet
røget laks i skiver
peber
½ granatæble, kernerne herfra

Opløs gær i vand, tilsæt salt og olie, og rør mel i. Ælt godt og stil til hævning i en times tid et lunt sted. Rul ud på meldækket bord i to store eller flere mindre pizzaer.

Rør ricotta med olivenolie og hvidløg og smag til med citronskal. Smør på pizzabundene og kom savoykål på. Bag ved 235 grader (varmluft) i ca. 10 minutter. Hold øje med savoykålen, at den ikke bliver sort.

Anret de varme pizzaer med laks på, drys lidt peber over samt granatæblekerner.

Tip: Brug fem minutter på at få kernerne fra granatæblet ud. Kom dem i en skål og sæt i køleskabet. Så er de altid klar – og lige til at drysse på morgenyoghurten, i salaten eller på pizzaen som her.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar