Forleden fandt jeg friske tranebær i min lokale Meny, og i bedste ‘winter wonderland’-stil blev de til dekorative kandiserede bær, som går rigtig godt til ost. De er både syrlige og søde på samme tid.
Tranebærrene kan også bruges på skyr på brunchbordet eller med is som dessert. Eller blot som en lille frisk og sød snack.
Kandiserede tranebær
INGREDIENSER (2 glas):
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl sukker (til sukkerlage)
250 g friske tranebær
1 dl sukker (til at vende bærrene i)
SÅDAN GØR DU
Kom vand og sukker i en gryde og kog op under oprøring, mens sukkeret opløses.
Rør forsigtigt tranebær i og sørg for, at de bliver dækket helt af sukkerlagen. Lad dem simre med et par minutter.
Læg bærrene på et stykke bagepapir (eller en bagerist med bagepapir under) og lad dem afkøle.
Vend de klistrede bær i sukker og servér på ostebordet.
TIP:
Du kan evt. konvertere den overskydende sukkerlage til en syltelage ved at tilsætte eddike. Så kan du varme den op igen og sylte rødløg til en burger, salat eller til ostebordet.
PS. Du kan gemme bærrene i et tætsluttende glas. Hvis de bliver lidt ‘våde’, kan du vende dem igen i lidt sukker.
Lækker opskrift til den hurtige dessert. Jeg har brugt den til når jeg får gæster og det er simpelthen en vinder hver gang. Mine gæster elsker dem og der bliver spist helt op hver gang jeg laver dem. Næste gang vil jeg prøve at servere lidt mørk chokolade til også.
Tusind tak, hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge denne opskrift. De kandiserede tranebær kan netop bruges på mange måder og til mange forskellige ting.
Mange glade ostehilsner
Camilla