Jeg er så glad for at være vokset op med skiftende årstider. Jeg elsker, når efterårets mørke og kulde kommer snigende, og livet rykker indendørs til te og varme sokker. Men jeg elsker også, når lyset kommer retur om foråret, og det spirer og gror alle steder. Og jeg elsker når det igen er tid til jordbærkage. Jordbærkage med blød mazarinbund, creme og friske, syrlige jordbær.

Oftest er jordbærkagen lavet med en kagecreme, men du kan også bruge ricotta som base, smagt til med sirup, limesaft og vanilje.

Kage med ricottacreme

Jordbærkage med ricottacreme

Ingredienser (10-14 personer):
Mørdej:
150 g hvedemel
120 g smør
100 g flormelis
1 æg

Mazarincreme:
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
4 spsk mel

100 g mørk chokolade

Ricottacreme:
500 g ricotta
2 spsk limesaft
3 spsk ahornsirup
½ stang vanilje, kornene fra

2 bakker jordbær

Kør ingredienserne til mørdejen i en food processor. Saml med hænderne, pak ind i film og læg på køl i køleskabet.

Kom marcipan og sukker i en skål og rør godt. Tilsæt smør, æg og mel og rør godt sammen til en ensartet masse.

Rul mørdejen ud og beklæd en springform. Fordel mazarincremen ovenpå. Bag i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter. Afkøl.

Smelt chokoladen over vandbad. Pensl på den afkølede kage. Lad chokoladen størkne.

Rør ingredienser til ricottacremen sammen og smag til med evt. ekstra limesaft og sirup. Fordel på kagen. Sæt jordbær i cremen og pynt gerne med havens blomster.

Kage med ricottacreme Kage med ricottacreme Kage med ricottacreme

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar