Som jeg skrev forleden, gik den søde hybenchutney ikke til den lagrede og lidt skarpe Them Krystalost. Der skulle lidt mere til – og frem af gemmerne kom en længe ventet gæst, nemlig birkesnapsen, som nu har trukket i viktualierummet lige siden forårets lysegrønne og spæde begyndelse.
Snapsen har med månederne fået en lidt mere afrundet smag, og den spillede fint op til Krystalostens stærke og modne smag.
Thems Krystalost er en økologisk komælksost, der er lagret i minimum seks måneder. Den er ret fast i konsistensen, og den kan både skæres i stave eller som her brækkes i dekorative klumper med en parmesankniv.
Selv om jeg byder efteråret velkommen, så lad os lige mindes, hvordan der så ud, da jeg satte birkesnapsen over…
Jeg havde aldrig gættet det er birkesnaps. Jeg er til gengæld helt vild med figenkompot og nødder i honning til mine oste.
Hej Astrid,
Det snyder måske også lidt ved at være i sådan et lille glas, der også kunne have rummet portvin eller sherry. Men den var nu god nok 🙂
Figenkompot og nødder i honning lyder også skønt til ost. Der er noget med salt og sødt, der bare spiller godt sammen.
God dag til dig!
Ja, birkesnapse passer rigtig godt til ost.
Når man laver sine egne kryddersnapse, så er det en rigtig god ide, at lade hvile efter trækningen i min 4 uger.
Det gør at smagen bare bliver endnu bedre på ens kryddersnaps.
Hej Niels,
Hvordan er det med kryddersnapse? Bliver de ved med at udvikle sig? Og bliver bedre og mere runde i smagen over tid – eller kun indtil et vist punkt? Kan en kryddersnaps blive for “gammel”?
Mange oste- (og snapse-)hilsener, Camilla