Sidste weekend gav en forsmag på sommerferien: 25 grader, sol, børn på trampolin, hængekøje og blomster i haven, lange lyse aftener på terrassen – og grillmad.

Her er en lille ret, der både kan være en forret eller tilbehør til en middag. Portobellosvampene kan også laves i ovnen, hvis det ikke lige er grillvejr.
Grillede svampe med mozzarella Grillede svampe med mozzarella

Grillede portobellosvampe med mozzarellafyld

Ingredienser (4 personer til forret eller tilbehør):
Marinade:
3 spsk olivenolie
4 spsk balsamico eddike
1 tsk herbes de provence
1 knivspids røget paprika
salt og peber

4 portobellosvampe
10 cherrytomater
2 avocadoer
1-2 forårsløg
100 g minimozzarellakugler
salt
olie
1 spsk citronsaft (eller hvidvinseddike)
basilikumblade

Rør marinaden godt sammen i en lille skål. Smag den gerne til.

Børst svampene forsigtigt og fjern stilkene. Pensl begge sider med marinaden og lad dem trække, mens du laver fyldet.

Skær tomater i halve, avocado i tern, snit forårsløg og halvér mozzarellakuglerne. Kom det hele i en skål og vend forsigtigt med lidt salt, olie og citronsaft. Smag til.

Grill svampene til de er bløde, det tager ca. 5 minutter. Pensl med marinaden undervejs.

Anret svampene på en tallerken, fyld med mozzarellasalaten og pynt med basilikumblade.

Grillede svampe med mozzarella

Lad os håbe, at sommeren bliver varm og lang!!!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar