Sidste weekend gav en forsmag på sommerferien: 25 grader, sol, børn på trampolin, hængekøje og blomster i haven, lange lyse aftener på terrassen – og grillmad.
Her er en lille ret, der både kan være en forret eller tilbehør til en middag. Portobellosvampene kan også laves i ovnen, hvis det ikke lige er grillvejr.
Grillede portobellosvampe med mozzarellafyld
Ingredienser (4 personer til forret eller tilbehør):
Marinade:
3 spsk olivenolie
4 spsk balsamico eddike
1 tsk herbes de provence
1 knivspids røget paprika
salt og peber
4 portobellosvampe
10 cherrytomater
2 avocadoer
1-2 forårsløg
100 g minimozzarellakugler
salt
olie
1 spsk citronsaft (eller hvidvinseddike)
basilikumblade
Rør marinaden godt sammen i en lille skål. Smag den gerne til.
Børst svampene forsigtigt og fjern stilkene. Pensl begge sider med marinaden og lad dem trække, mens du laver fyldet.
Skær tomater i halve, avocado i tern, snit forårsløg og halvér mozzarellakuglerne. Kom det hele i en skål og vend forsigtigt med lidt salt, olie og citronsaft. Smag til.
Grill svampene til de er bløde, det tager ca. 5 minutter. Pensl med marinaden undervejs.
Anret svampene på en tallerken, fyld med mozzarellasalaten og pynt med basilikumblade.
Lad os håbe, at sommeren bliver varm og lang!!!